Fellende bevis, tilståelse og gjensynsglede

Da etterforskningsgruppa, som denne uka har jobbet med klassebamsen Sams forsvinning, samlet seg til morgenmøte i dag, var det ikke flere bevis å granske.

-Det vi trenger er et fellende bevis, sier lærer Monica. Hva er et fellende bevis? Etterforskningstavlen viser at alle de mistenkte er sjekket ut av saken, utenom lærer Kurt og snekker Daniel. Begge har løyet i avhørene, og det er mye med dem som ikke stemmer. -Det må være en av dem, konkluderer gruppa. Så banker det på døren..

Overvåkningsbilder

Det er kontorsjefen, Cathrine! Hun har printet ut bilder fra overvåkningskameraet ved inngangen.

Ett og ett bilde undersøkes nøye med forstørrelsesglassene. -Hvem er det? -Det er jo Kurt! -Med blå parykk? -Hvorfor har han blå parykk? Det neste bildet er av Daniel. -Han har på seg capsen til Kurt. Så da var det altså Daniel som glemte igjen den capsen.

Forstørrelsesglassene gransker bilde etter bilde. Så ser de en detalj.. og Kaia gisper :-Det er han! -Det er Daniel! Det stikker ut et øre ut av genseren til Daniel. Daniel har tatt Sam! Etterforskerne er supergira.

En mystisk eske

Så banker det på døren på nytt. Utenfor er det ingen, men det står en stor eske der. Elevene tar esken med inn, og den inneholder masse is, karameller, et brev skrevet i kode og i bunnen ligger.. SAM! -Sam har kommet tilbake!

Brevet er skrevet baklengs, og inneholder ordene til en angrende synder. Kan dere tilgi meg? Daniels tilståelse anger er tydelig. Det har vært en tung uke for han. Han ber pent om tilgivelse, og tilgivelsen kommer heldigvis fort.

-Nå løper vi ned til 1. og 2. klasse med SAM så de får han tilbake!

Bildene er litt uklare, og detaljene må granskes med forstørrelsesglass
Etterforskningstavla inneholder mange bevis, og de fleste mistenkte er nå sjekket ut av saken. Det gjenstår et spørsmål: Var det Kurt, eller var det Daniel?
Under isen, de kryptiske brevene og karamellene ligger det en kjær venn.
Så fint at Sam kom tilbake i dag, for nå rekker han å bli med noen hjem i helga!

Motiv

Daniel er på skolen i dag for å hjelpe til med noe, og skolejournalisten stopper han i døra. Nå vet alle at det var han. Men hva var motivet?

-Hvorfor kidnappet du Sam?

-Jeg vet ikke helt, svarer Daniel, og slår blikket ned i bakken.. – Jeg ønsket meg så veldig en hund.

-Men Sam er ikke en ordentlig hund, er han vel?

-Nei, det ble ikke helt det samme, innrømmer Daniel.

Daniel er glad for at han ble så lett tilgitt, og for at alle ble så glade når de fikk isen han hadde kjøpt inn. Han får sikkert lov å låne Sam igjen hvis han vil, men da lover han å spørre først.