Farger og følelser

Hvilken farge har følelsen “glad”? Med inspirasjon hentet fra boken “El Monstru de Colores” av Anna Llenas, har 3. – 4. trinn jobbet med farger og følelser i kunst og håndverkstimene. Bokforfatteren har master i kunstterapi og har skrevet flere bøker om dette temaet.

-Vi har brukt forskjellige farger for hver enkelt følelse, og snakket om hvordan man føler seg når man er glad og trist, sint, redd, rolig og forelsket, forteller lærer Marie Cygnel-Sennerby. I tillegg til maling og fargestifter har elevene fått bruke forskjellige ting fra kunst og håndverksskuffene, og de har vært ute i hagen og plukket blader, planter og blomster til følelsen “rolig”. Rolig er nemlig den grønne fargen, i følge kompendiet. Rød er den sinte fargen, rosa er fargen som brukes for forelskelsen, og om du er glad er fargen gul og skinnende. Svart og grå illustrerer det å være redd, og blå er den triste fargen. Blues.

Edderkopper, tårer, lysende soler, hjerter og skygger. Tegningene er gode og fargerike, akkurat som følelsene våre. Se hele utstillingen ved hovedinngangen denne uka. Her er et lite utvalg av følsomme troll: