En elegant samling til ære for FN

Sent med godt: FN-dagen markert ved Den Norske Skolen, Malaga i dag. Det var 7. trinn som tradisjon tro ledet markeringen, noe de gjorde med stø kurs og snerten eleganse.

Synne var programleder for FN-sendingen. Hun vekslet elegant mellom innslagene.

Nyhets-sending

Alt FN (Forente Nasjoner) arbeider med er superviktig, så det blir mye informasjon. Dette løste elevene ved å bruke varierte effekter og metoder. Nesten hele samlingen var lagt opp som en ekstraordinær nyhetssending, der programlederen, Synne, vekslet mellom innslagene.  Hennes utsendte reporter, Pernille, sendte direkte fra New York. Først stod reporteren utenfor FN-bygningen og fortalte litt om hva de jobber med der der. Etterpå ble to av de norske delegatene som jobber i FN, spilt av Kaia og Kathinka, intervjuet på «direkten» fra hovedsalen inne i FN-bygningen. Mellom disse to utenriksinnslagene, kom det tre damer fra UNICEF på besøk i redaksjonen. Disse viste blant annet en film om hvordan UNICEF jobber for at alle barn skal få gå på skole.

Representantene fra Unicef (Hiba, Anisa og Teresa) snakker om sitt viktige arbeid for at alle barn skal få skolegang. De viser film fra en skole i Afrika.

Representantene fra Unicef (Hiba, Anisa og Teresa) snakker om sitt viktige arbeid for at alle barn skal få skolegang. De viser film fra en skole i Afrika.

Green Screen

Green Screen. Jentene var ikke i New York for å ta opptakene, selv om det kunne se slik ut.

Det som gjorde nyhetssendingen så fantastisk realistisk, var at elevene hadde benyttet seg av green screen. Det vil si at de har filmet intervjuene mot en grønn bakgrunn, og i etterkant byttet ut bakgrunnen med bilder fra FN-bygningen. På elevenes iPad finnes en app som heter Do Ink. Her kan man lett utføre akkurat dette. Videre hentes filmen over i iMovie for redigering og lyd. Dette, i tillegg til elevenes fantastiske forarbeid med å hente relevante opplysninger og pugge tekst, gjorde det hele veldig realistisk og nesten profesjonelt.

Besøk i studio

To av tusenårsmålene er innfridd, forteller Aleksander. FN jobber fortsatt hardt med å innfri viktige mål for frihet, menneskeverd og fred.

To av tusenårsmålene er innfridd, forteller Aleksander. FN jobber fortsatt hardt med å innfri viktige mål for frihet, menneskeverd og fred.

FNs tusenårsmål ble også gjennomgått av programleder Synne og redaksjons besøkende Aleksander. FNs tusenårsmål er åtte konkrete mål for bekjempelse av fattigdom, som ble vedtatt av alle verdens land i år 2000. Bare to av målene ble oppnådd innen 2015, men FN jobber hardt for at alle målene en dag skal bli innfridd.

Som siste innslag i nyhetssendingen hadde studioet fått besøk av en «skoleklasse» som viste frem noen plakater de hadde laget om barnas rettigheter.

Barnas rettigheter sirlig tegnet ned med tusj, og sterkt lest opp på ungers vakre vis.

Barnas rettigheter sirlig tegnet ned med tusj.

KAHOOT

Ivrige Kahootdeltagere.

Ivrige Kahootdeltagere.

Kahoot er et quizprogram som blir flittig brukt ved skolen. Her er både kunnskap og hurtighet viktig for å vinne. Det er ingen sak å engasjere til en oppsummering, når den kommer i form av en quiz med premie. Med egne iPader kunne alle delta «live». En heldig og flink deltager snappet premien foran nesen på nesten like flinke, men ikke fullt så heldige konkurrenter.

We are the world

We are the world ble fremført med hjelp fra 4. trinn.

We are the world ble fremført med hjelp fra 3. og 4. trinn.

Vi er verden. Vi er barna. Vi er de som kan lage et bedre sted.. 3. og 4. trinn, skolens desidert ivrigste og flinkeste sangere, var invitert med for å krone verket med en avslutningssang. Det fiksa de fint. Sammen med solister fra 7. trinn som sang med attitude og en herlig innlevelse, og en liten dose «Show-off» fra lærer Linda, var samlingen fullendt.

En god halvtime etter forestillingen sitter en stolt prosjektleder og kontaktlærer, Frode Langevold, på lærerværelset og får skryt. Han skryter selv også. -Dette blir det ikke lett å overgå, flirer han. Nå er han STOLT av gjengen sin.