Rekreasjon og lek i vakre El Chorro

Innsjøene nær Ardales, som vi kaller El Chorro, er reservoarer. Det vil si oppdemmede innsjøer. Naturparkens tre store innsjøer heter Conde de Guadalhorce, Gaitanejo og Guadalteba. Siden sjøene ligger rett på andre siden av fjellet for Caminito del Rey, og området heter El Chorro, er det gjerne det vi kaller innsjøene også; El Chorro.

På skoletur

Ja, det er deilig å være norsk i Spania i juni – særlig for dem som er elev på Den Norske Skolen, Málaga på 1. – 4. trinn. De siste ukene før ferien har vi spanske temadager der vi lærer om landet, opplever og tar for oss av omgivelsene. Solen skinte ikke så sterkt denne torsdagen, men det var godt og varmt, og deilig badevann i innsjøene El Chorro, Ardales. Dagen gikk med til å leke med tråbåter (Tråbåt=båt med pedalmotor), bade og kose seg med mat og drikke på stranden.

Vannpistoler er en innertier! Bildene er tatt av flinke Astrid Saxvik og Linda Sakseide.
Tråbåter med sklie og bading. -Kan man bedre ha det?
Leo slapper av i båten
Litt historie for den kunnskapstørste:

Embalse Conde de Guadalhorce, er den innsjøen skolen vår camper ved når vi er på tur. Arbeidet med demningene i reservoaret ble påbegynt høsten 1914, under ledelse av ingeniøren Rafael Benjumea, som på grunn av formen gav innsjøen Conde de Guadalhorce navnet “Kongens hånd”. (De mano del Rey). Demningene var ferdige i mai 1921, og åpnet av kong  Alfonso XIII. Da ble reservoaret omdøpt til “Pantano del Chorro” noe som betyr sumpen i el Chorro. I 1953 ble navnet byttet tilbake til “Embalse del Conde de Guadalhorce”. (kilder lenket opp)

Foto: Astrid Saxvik og Linda Sakseide

Innsjøene er et populært reisemål for nordiske i Spania. Kanskje fordi vannet er så friskt og rent, også er det fantastisk fint der.
Norskeskolen