Adventsstemning og historie

Jørgen (over) spilte opp og imponerte med feilfritt gitarspill til sangen «Tenn lys» før det første adventslyset ble andektig tent av Isabella imens Jesper leste “Så tenner vi et lys i kveld”.
Tolv historiske fakta om adventstiden:
En og en gikk de frem til mikrofonen og fortalte hver sin faktatekst om Adventstidens gamle skikker og vaner. -Har du hørt den sjokkerende historier om Barbro som ble drept av sin egen far den 4. desember? Det er derfor denne dagen heter “Barbromesse”. -Vil du lære mer om advent, er det bare å spørre fjerdeklassingene:


Over fra Venstre: Reda: ..I adventstida fylles alle med forventning.. Jørgen: ..Advent betyr ankomst..Marcus: ..I gamledager var det vanlig å faste i adventstiden.. Ask: ..De laget mat, brygget øl, og lagde nyttige julegaver..Ørjan: ..De vasket høyt og lavt..Michael: ..De hadde primstav som kalender.. Sol:..Den fjerde desember er barbromesse.. Maila: ..Barbro blir husket som de dødes beskytter.. Madelen: ..Det er vanlig å pynte med lilla.. Isabel: ..Adventskransen kommer fra tyskland.. Jesper: ..Å tenne lys hver søndag var det en erkebiskop i Nederland som begynte med.. Eivor: ..Adventskalendere har vi for å telle ned til Jul..

Juleevangeliet


Kreaive tegninger seilte over i bakgrunnen imens elevene leste den første delen av Juleevangeliet med snert og personlig vri.

-Dyrene snuste nok litt på
Jesus i krybben,
avsluttet Maila.
-Men de så med en gang at han ikke var mat.

Elevene avsluttet med den spanske julesangen Feliz Navidad, før klassene gikk hver til sitt. Videre ble første advent feiret i kantina med nissegrøt, og det ble pyntet i klasserommene. Denne uka blir det grøtfest med FAU på onsdag istedet for kiosk. Det blir luciafeiring og juleverksted også etter hvert. Adventstiden ved Den Norske Skolen i Malaga erklæres herved som åpnet!

Tekst og bilder ved
Nina C. Kaasin Simarud