En morgensamling med energi

«Ma ma ma ma ma maur i baken..» den første sangen handlet om energi og ble energisk levert. Tett etter lettet koret på telefonrøret og ringte en forsker eller to og ba om supre sprøyter som gjør en flink på skøyter og en magisk lue så man kan stå på huet.

Forfatterspirer

Tre av skolens yngste forfattere, Trym, Hilma og Alisa leste opp sine korte og humoristiske fortellinger. Tryms historie handlet om en klovn som spiste en frosk slik at en gutt ble sint og lei seg. Heldigvis trøstet klovnen gutten, slik at de til slutt ble venner likevel.

Alisa fortalte en flott kjærlighetshistorie som het «Genseren» som endte med kyss og giftemål.

Hilma hadde forfattet om en prinsesse med en magisk papegøye og også hun giftet seg til slutt, men med en prins. Konklusjonen var likevel litt lei, for hun så aldri sin mamma og pappa igjen..

Over til høyre: Trym leser og publikum ler

Gruppas for anledningen utvalgte konferansier Hilma ledet forestillingen og informerte med trygg røst rett i mikrofonen uten blygsel. Hilma viste fram mange talenter: Hun var selveste prinsen i skuespillet om Tornerose, hun leste en selvskrevet historie og hun sang solo på flere av sangene. 

Tornerose


Over: Stefan akkompangerer ungene gjennom Torneroseforestillingen. Her vokser hekken seg kjempehøy.
Til venstre: Den onde feen forgifter den vakre prinsessen som straks faller i søvn.

Fra Torneroses slott utspiller det seg et kjent drama. Elevene står i ring om den vakre prinsessen (Pontine),  og dramatiserer hennes møte med den onde feen (Leik), den hundre år lange søvnen og møtet med den vakre prinsen (Hilma). Sammen danser de lykkelige i mens alle hjerter gleder seg.

Spansk sang
Det er morro å synge på spansk, synes elevene, og klart det er gøy å vise at de kan snakke litt spansk også. Spansklærer Luisa leder elevene gjennom en sekvens med bokstavsang og navnelek.

Barna i Afrika
Fra den humoristiske oppstarten, gjennom en fengende fremførelse av «Dyrene i Afrika» med mange solosangere, sklir forestillingen over mot en alvorligere avslutning.


Solistene står i kø, og her har alle sjarm og scenetekke.Fra venstre: Ronja og  Pontine, Leik og David, og helt til høyre Noa, Alisa og Sanne.

Klassene har jobbet litt med Afrika i det siste, og der skjer det alvorligere ting enn forkjølede giraffer og forspiste krokodiller. Isteden for versene i «We are the world» leser barna opp hvordan barna i Afrika har det. -De har ikke rent vann. -De får ikke nok mat. -Man kan se skjelettet. -De er veldig tørste, men vannet de må drikke er skittent. -De går og går. -Det er så trist, for kanskje de dør..

Når melodien når fram til refrenget klemmer koret til og synger «We are det world, we are the children» Fremførelsen er kraftfull, leveres på perfekt engelsk og med stor innlevelse. Publikum i salen vugger med.

Etter alvorsstunden avsluttes morgensamlingen med allsang og skolesangen. På veien ut gjennom publikummet hagler det med komplimenter og rosende ord til skolens to yngste elevgrupper. De er kanskje fortsatt yngst, men de vokste veldig i dag.

Tekst og bilder:
Nina C. Kaasin Simarud