Vil heller være lærer

Nå studerer Kirsten pedagogikk, og hun har snart gjennomført seks uker med praksis ved Den Norske Skolen, Malaga. Hun har fått prøve seg som spansklærer på mange nivåer, og har undervist i samfunnsfag på 10. trinn.

Kirsten reiste til Argentina for å jobbe for en frivillig organisasjon. Da bodde hun hos familier og  jobbet gratis på forskjellige barnehjem. Etter dette ble hun boende i Argentina og tok jobb som norsklærer. Det var slik hun ble introdusert for læreryrket, og ble fristet til å bli lærer på heltid.

Å ha praksisperioden her ved Den Norske Skolen Malaga har vært veldig artig, veldig lærerikt, og veldig koselig, sier Kirsten. -Dette er som en slags luksusskole med få elever, mange voksne og tett oppfølging, utdyper hun. -Jeg ser at elever som kanskje ikke helt hadde klart seg i en vanlig, stor norsk skoleklasse får det de trenger her og henger godt med. Jeg ser at elevene har godt av det.

I Norge jobber Kirsten som vikar på Namsos Ungdomsskole, skolen hun selv gikk på da hun var ung. Snart skal hun opp til eksamen i pedagogikk og blir ferdig utdannet lærer i spansk og samfunnsfag.

Spansklærer Susanne Cano Fältskog har jobbet tett med Kirsten, og kan fortelle at hun har blitt imponert over henne. -Man ser at Kirsten trives med elever og har valgt dette her med hjertet.  Man merker jo at hun trives kjempegodt med å undervise og være sammen med barn, forteller Susanne, og legger til at hun synes det er litt trist av Kirstens praksisperiode er inne i sin siste uke.

Tekst og bilder ved
Nina C. Kaasin Simard