Vi er med i en barnebok!

I den nyeste boka til barnebokforfatter Christin Holm, Ja Ka og Vi på Trankelgården, finnes å lese en spennende detektivhistorie om hovedpersonene Jacob, Kasper og Victoria. I fjor, rett etter  forfatteren var ferdig med den forrige boken i serien, kom hun på besøk ved Den Norske Skolen, Malaga. Dette oppholdet må ha gjort inntrykk, for i årets bokutgivelse dukker elevene våre opp boken hennes!

Innimellom, når det passer slik, leser Vigdis høyt for elevene sine imens de jobber med andre ting. Denne timen tegnes og leses det, og Vigdis er kommet akkurat dit i boka hvor skolen vår nevnes første gang. Vi siterer:

trankelbilde2

«….På veien hjem fortalte Mormor guttene at hun hadde fått en telefon fra Den Norske Skolen, Malaga. 6. og 7. trinn skulle arrangere leirskole to av de ferieukene hvor familiene var hjemme i Norge. De skal bo på Eiken Pensjonat. Også har de spurt meg, da, om jeg vil ta noen timer og forelese om vikinger og Eikhavnas historie. Det gjør jeg jo gjerne. De skal selvfølgelig se forestillingen og delta på Vikingmarkedet. Kanskje dere kan møte elevene, og bli kjent med dem? Marianne håpet at denne oppgaven kanskje fikk guttene til å tenke på noe annet enn detektivarbeid resten av sommeren. Kasper tente straks på ideen og flirte. «Det er sikkert noen fine jenter blant elevene, ikke sant Jacob?»….»

trankelhovedbilde-Hørte dere det, jenter? Vigdis tøyser, og jentene flirer og kikker intenst ned i tegningene sine. -Fine, hehe. 

Hovedpersonene i boka Ja, Ka og vi på Trankelgården etterforsker først noen mistenkelige bål rundt omkring i Eikhavna. Etter hvert dukker det opp flere mysterier. I boka er elevene fra i 6. og 7. klasse ved Den Norske Skolen, Malaga på leirskole på Eiken Pensjonat. Etter hvert forsvinner en gutt, og elevene får være med å lete etter ham.

-Boka er å finne i skolens bibliotek, for den som vil lese resten.. (:

 

 

Tekst og bilder ved

Nina c. Kaasin Simarud