Charlie og sjokoladefabrikken

Med morsomme kostymer, masse humor og en upåklagelig innsats, viste valgfag Sal og Scene fram sitt mesterstykke i kveld: En kreativ tolkning av Charlie og sjokoladefabrikken. Fremført vekselvis med fremragende skuespill fra scenen og allerede innspilte filmsnutter på storskjerm, ble helheten veldig fengende og levende.

avislesende-far-og-charlie

Herr Bucket og sønnen Charlie leser om Gullbillettkonkurransen i avisen. Charlie ønsker så inderlig å vinne billetten inn i den mystiske Willy Wonkas fabrikk.

En troverdig Charlie, en seng full av fattige familiemedlemmer, en bestefar med morsomme krumspring og et knippe arbeidsledige stakkarer, satte stemning og perspektiv før historien ledet en gjeng bortskjemte, ufordragelige barn gjennom fabrikken. En etter en ble de ofre for sin egen ufordragelighet. Til slutt arvet Charlie fabrikken, slik at familien aldri mer skulle måtte spise tynn kålsuppe for å overleve.

familien-i-fattigsenga1

de-fattiges-sang


adrian-og-carmen-charlie.png


tyggisjenta-intervjues

charlie-finner-gullbilletten1


bortskjemt-jente-og-far

Over: Alle skolens elever fikk se forestillingen på dagtid. Stykket, som først og fremst er laget for barn, fikk mange tilrop og kommentarer fra de yngste publikummerne under begge forestillingene. 

willie-wonka1Til høyre: Hannah spilte både Willy Wonka og herr Bucket, to veldig sentrale roller. Hannah var kjempeflink til å kommunisere med publikummet sitt, samle tråder og improvisere om det stokket seg litt her og der for skuespillerne som hadde mye å huske på gjennom en heller omfattende mengde tekst.

Læreren introduserer
-Vi har hatt noen intense arbeidsøkter de siste ukene og i dag hadde vi noen utfordringer med teknikken, men nå er vi klare introduserer dramalærer Kim Slaatsveen. Målet for valgfag Sal og Scene er ikke nødvendigvis at alle skal bli skuespillere. Målet for dette faget er at elevene skal føle seg trygge foran et publikum, lære og «drite seg ut» uten at det er skummelt. Min jobb i dette er over, så nå er det opp til skuespillerene, introduserte han. -Vær så god her er Sal og Scene med Charlie og sjokoladefabrikken!

lillatryne-pa-skjermGreen screen
Mellomstikkene som ble vist på storskjermen ble spilt inn ved hjelp av green screen, en teknikk som gjør det mulig å mikse to forskjellige opptakssituasjoner. Elevene hadde i forkant filmet dialoger som ble mikset med kulisser og situasjoner fra filmen. Slik ble elevene en del av filmen.

Til venstre: Carmen, i rollen som Violet, blir lilla etter å ha tygget den forbudte tyggegummien. Ved hjelp av green screen ble hun til et blåbær…

 

 

 

tjukkeamanda-omvisningsbilde1

Med fantastiske kostymer og effekter gjennomførte valgfaggruppa en forestilling de kan være stolte av.

-Det er veldig morro å spille med denne gjengen, for de er så positive, forteller Kim. -De koser seg jo så fælt! Men det kan være en utfordring å øve replikker med en gjeng som helst skal improvisere hele tida, forteller han. -De er kjempeflinke til å improvisere, noe de vil få god bruk for senere, avslutter han.

Tekst og bilder ved
Nina c. Kaasin Simarud