Tverrfaglig utedag

Noen ganger kan man kanskje tro at vi bare koser oss her på skolen i solen? Det er jo på en måte litt sant, for vi har perfekte rammer for å ta skoledagene ute i friluft. Noen klasser er superflinke til å ta med klasseromsarbeidet ut. Det er derfor dere ser så mange flotte bilder med palmer, strand og solbrune og blide ansikter som publiseres på nettsidene våre.

-Men tro aldri at vi ligger på latsiden med undervisningen på grunn av stranden! Denne mandagen var åttendetrinn på Carvajalstranda hele dagen, men der var det fullt tverrfaglig fokus hele dagen. 

-På stranden jobbet vi hele dagen med matematikk, naturfag, kroppsøving og videreføring av LEARN*, forsikrer kontaktlærer Kurt Robert Eriksen. I økosystem-økta støtte klassen på denne krabaten i elveleiet ved stranda.

Matematikk

-I matematikk jobbet elevene i hovedsak med geometri og kombinatorikk der de måtte bruke kroppen og hodet for å løse sammensatte oppgaver og bevise både konstanten pi og regler for utregning av kombinasjoner, forteller kontaktlærer Kurt.

Elevene fikk prøve seg ut med multiplikasjonsleken «Maren» og spilt både bondesjakk og fire på rad i sanden som pauseaktiviteter.

Naturfag

Etter matematikken var det tid for naturfag. Hovedfokuset var strandsonen og den lille bekken som økosystem. Elevene jobbet i grupper med oppgaver som tok for seg abiotiske og biotiske faktorer, kulturlandskap vs. naturlandskap, karbonets kretsløp, plantelære og forskjellen på produsenter, konsumenter og nedbrytere i naturen.

Hånd i hånd med LEARN* ble det flettet inn både sandvolleyball og badeaktiviteter i tillegg. Terping av teknikk, inkludering i spill, aktiviteter i vann og fokus på det å være stolt av seg selv og sin tilhørighet var noe av det elevene jobbet med.

-Dagen kan oppsummeres med mye latter, gode relasjoner og læringstrykk. Som lærer er jeg veldig fornøyd med elevenes innsats, hvor lysten de er på å lære og hvor flink de er til å ta vare på hverandre. Jeg er rett og slett veldig heldig som får være læreren til 8. trinn og at dagene er så innholdsrike og varierte på Den Norske Skolen i Malaga, skryter den stolte kontaktlæreren uhemmet.

*LEARN er et undervisningsopplegg Kurt har utviklet, som baserer seg på relasjoner, inkludering og trygghet i klasserommet. Les mer om læringsmetoden her.

Bilder ved Kurt Robert Eriksen og elever på 8. trinn.