Tur til Stupa og sommerfuglparken

Torsdag 3. desember ble vi hentet med buss og fraktet til den ruvende Stupaen som er synlig fra de fleste steder i Benalmádena- og Fuengirola-området med sitt gullforgylte spir. Inne i Stupaen fikk elevene utdelt hver sin pute som de satte seg på, og vi satt stille og rolig, de fleste med beina i kors. De fleste prøvde å meditere, slik som buddhistene gjør, og flere fikk prøve å tenne røkelse ved alteret. Det var en flott, forgylt buddha-statue oppå alteret. Statuen er av den første som oppnådde den indre roen som buddha betyr, nemlig prins Siddharta Gautama. Rundt om på veggene kunne vi også betrakte nydelige malerier fra livet hans.

Ettersom Sommerfuglparken ligger rett over gata fra Stupaen, var det naturlig å ta turen innom her også. Elevene fikk utdelt hvert sitt ark for å prøve å finne mange av sommerfuglartene og andre dyr som iguan, wallaby og skilpadde.

Susanne og Steinar holder
hver sin sommerfugl på armen. 


Natalia, guiden vår, geleidet oss rundt og fortalte om livet til sommerfuglen fra den er et lite egg, via larve og kokong, til den blir en fullverdig sommerfugl. Alle som ønsket det fikk holde en sommerfugl, og noen var til og med så heldige at sommerfuglene brukte dem som landingsplass etter en liten flytur.


Onsdag på skolen hadde vi gjennomgått et lite hefte med oppgaver som elevene skulle finne svar på i parken, og på slutten av omvisningen satte de seg ned og jobbet ivrig med oppgavene. Oppsummeringen ble gjennomført i bussen på vei tilbake til skolen, og det var tydelig at alle i 2. og 3. trinn hadde lært ganske mye om både sommerfugler og buddhismen.
Til høyre: Vi ser på kokongene som skal bli til sommerfugler

Tekst og bilder ved
Linda Sakseide

Norskeskolen