Den amerikanske og Den franske revolusjon i Book Creator


Fra venstre: Emil, Maryam, Mehrdin, Jesper og Amanda underveis i prosjektarbeidet. Innhold til bøkene sine fant de på internet ogi lærebøkene sine. 

Kriterier
Inger Britt forteller om prosjektet: -Elevene har valgt hvilken revolusjonen de ønsker å lage bok om, og er nå i gang med arbeidet.De har fått noen kriterier som de må følge, sier hun. Kriteriene (oppskriften for en god karakter) er:

-Boka skal inneholde fakta om den revolusjonen de har valgt.

-Den skal være på mellom 5 og 15 sider, og bilder må være med.

-Vi jobber med kildehenvisning, derfor må de også lage kildeliste bakerst i boka.
Her må linker til bildene ligge + hvor de har hentet faktainformasjonen sin fra.

-Til slutt skal elevene lese inn all teksten slik at det blir en lydbok.


Fra Venstre: Nor, Mehrdin og Thea viser villig frem forsidene sine. Se vedlegg under hvis du vil  lese en av de ferdige bøkene!


-Elevene fikk tre hele skoletimer til prosjektet, som ble avsluttet med at bøkene ble vist frem i klassen. Lærer Inger Britt forteller videre at prosjektet var vellykket, og at hun kunne dele ut gode ord og gode karakterer til mange av elevene sine.


Book Creator er en app som er brukes i hele verden, og er spesielt fodt egnet om du skal lage og piblisere en Bok. På nedlastningssiden for appen står det at det allerede er publisert 15millioner bøker med denne programvaren. Book Creator er ideell for alle mulige typer bokproduksjoner, bildebøker, tekstbøker, journaler, lydbøker og tegneserier.

Tekst og bilder
Nina C. Kaasin Simarud

Norskeskolen