Til fjells med hodelykt


Onsdag 13. jan var Friluftslivgruppa på mørketur i Sierra de Mijas. Gruppa startet kl 1800 da det enda var litt dagslys og var nede igjen litt før kl 2100. Det ble ordentlig mørkt kl 1900, men alle elevene hadde hodelykt på seg.

Orienteringsøvelse
-Elevene hadde i oppgave å orientere seg på kart hele veien for å ha kontroll på hvor vi var, siden det etter mørkets frambrudd var vanskelig å se konturene av fjellet, forteller lærer Ørjan Rasmussen.-Vi startet i svingen helt nede ved veien, og fulgte den grønne ruten og over i den lyseblå. (Se vedlagt turkart) Underveis tok vi også GPS-koordinater av utvalgte steder som vi skal bruke for å markere ruten vår på et turkart i etterkant.

Kakao på primus

Ca halvveis kokte elevene kakao på primus. -Det var nødvendig for å varme seg litt, for det ble fort kaldt når vi stoppet, solen var borte og mørket la seg, avslutter Ørjan. Lærer Frode Langevold var også med på turen som assistanse.
Det går an å gå rett til fjells direkte fra skolen, men denne gangen valgte friluftsgruppa en rute som starter ovenfor Mijas Pueblo. (Se blå og grønn merking) Det finnes mange godt vedlikeholdte og merkede turløyper i fjellområdene, både for mosjonister, naturelskere og for den som søker litt mer utfordrende trening. God tur! 

Tekst og bilder ved
Nina C, Kaasin Simarud