Tidlig skal det spilles om gode gitarister skal bli

Stor spilleglede – OH Yeah!
Det skal framvises både tålmodighet og disiplin for å få til noe slikt, men alle de tre gitargruppene Linda har jobbet fram de siste ukene fungerer helt utmerket. Tross forskjellige ferdighetsnivåer og til tross for denne aldersgruppas høye energinivå, lyder det godt etter fingrene er plassert og takten telt opp. Interesserte, konsentrerte og veldig stole elever mestrer og leverer.


Lettlærte elever
Hilma (t.h.) er med i timen for første gang, og Linnea (t.v.) har byttet gruppe, men de kommer begge fort inn i det.
– Ser du hvor den første prikken er hen på gitarhalsen? spør Linda. De andre elevene ivrer etter å spille og hjelpe til med pekingen. -Den prikken er det femte båndet, og når jeg sier fem så trykker du ned strengen akkurat der, forklarer Linda. Også teller du oppover og nedover derifra. Løs betyr at du ikke skal trykke… klare?

løs – tre – fem
løs – tre – seks – fem
løs – tre – fem
tre – løs

( Smoke on the water, fremgangsmetode arrangert av Linda)

Den neste sangen har engelsk tekst, og ordentlige akkorder. Å holde strengene nede hardt med flere fingre og flytte dem fra bånd til bånd tar litt tid. «Hang down your head and……….Cryyyyy»

Kjærringa med staven, er sangen alle gruppene kan gjøre sammen. Det verserer rykter om at det nok blir en aldri så liten konsert til vårern, så det er bare å glede seg villt!

Alex Mc. Cartney, Seb Bowie og Susanna The Star?
Det er lov å tulle litt: Bildene frigis elevenes første soloalbum, signert lærer Linda, med takk til Den Norske Skolen, Malaga. Her ligger alt til rette for suksess, for tidlig skal det spilles om gode gitarister skal bli!

Tekst og bilder ved
Nina C. Kaasin Simarud