Tidenes beste juleavslutning

Det er store ord, men det var ingen som gikk hjem skuffet fra Den Norske Skolen, Malaga i kveld. En perfekt redigert juleforestilling gjennomført med fantastiske, trygge solister, rørende barnekor og morsomme små skuespill skapte pene julesmil i ansiktene på alle de frammøtte.

Barnas rettigheter høytidelig opplest av syvendetrinn

Jul i Skomakergata

Med tente lykter og Skomakergatas kjenningsmelodi på trekkspill, satte julekjærligheten seg i hjertet fra første scene. Syvendetrinn sang «Vi tenner våre lykter» etterfulgt av Jon Blund og barnas rettigheter, som også klassen tidligere i år har jobbet med, ble høytidelig opplest. Skomakergata ble vakkert rundet av med at Synne sang en sart versjon av Skomakersangen.

Popstjernene glitret fra scenen. Denne gjengen kan synge tårer på hvem som helst.

Barnas Superjul

Så ramlet det inn en stor gjeng med 1 – 4 trinns popstjerner fra programmet «Barnas Superjul» De tro først igang med en feiende versjon av «Jul Jul Jul».Etterpå, like kraftfullt og rørende fremføring av sangen«Ventetid»

…Voksne sier vi har godt av å vente litegrann

og ikke få det slik vi ønsker med det samme.

Så vi venter og vi venter på at noe stort skal skje,

for nå blinker jula mot oss langt der framme.

Men ventetiden er ikke så enkel som de tror.

Alle timer og minutter blir så lange.

Når desember står for døra hadde det vært aller best

å få selve julekvelden rett i fanget…

Jul i Blåfjell

Blånisser og rødnisser sloss i fjellet. En tøff blåjente med stort hjerte forsoner nissene.

Under blålokken, fra snøfonnene og krokene, kommer blånissene fra blåfjell. Rødnissene er også ute i kveld, og blånissene synes det er rart at ikke alle er like. «Du er ikke som oss – derfor er det best vi sloss» synger de. Blånissen Isabella, har lyst til å bli kjent med en rød venn, men er litt rett for å bli litt rød. Med sin vakre, forsonende sang tennes håp om fred mellom nissene i fjellet.

Jul i Svingen

Jul i svingens lekende toner var det femtetrinn som fikk fremføre.

Blålokken toner blåfjell ut, og fela til Idun får en ny låt å trille seg igjennom. Lystig toner og rytmeinstrumenter henter gode juleminner fra «Jul i svingen». En rekke flinke solister fra 5. trinn, med Tale og Frida i spissen, traller seg lekent igjennom «Svingen-songen» Trommene sklir over i en nisseblues, sterkt levert av ungdomsskolens sterke sangere.

The Julekalender

Ooooolaf! Je står under misteltein!

I stua til Olaf og Gjertrud står Gjertrud og gauler på mannen sin: «Ooooolaf! Je står under misteltein» -Men det vanker ingen julekyss på kjerringa som klager og syter, imens Olaf sitter på doen. En kostelig scene fra «The Julekalender» avsluttes med at hele ungdomsskolen danser «Støveldansen».

Its hard to be a nissemann

Nordlansk Julestemning

Lys i mørketida. Solister: Alvi og Celina

Med ett er alle midtganger og scenen fullstappet med skolens elever. Sammen tar klassekorene og sarte soliststemmer ansvar og leverer en kraftfull og vakker avslutning med den nordlandske julesangen «Et lys i mot mørketida»

Hva handler jula om?

Mellom innslagene fikk første- og andretrinn svare på spørsmål om jula. I ekte «fra barnemunn-stil» inneholdt alle videoklippene små gullkorn og morsomheter, og publikum klukket og humret over de finurlige svarene.

Frida og Tale har vanskelige triller i fra jul i Svingen, men de gjør en strålende jobb. Det ambisiøse programmet satt som et skudd ved Den Norske Skolen, Malaga i kveld.

Velregisert

Juleforestillings-komiteen, bestående av Hilde Rasmussen og Beate Heggenes, la tidlig hodene i bløt for å få til et høytidelig og stemningsfullt program som skulle kunne vekke julestemning hos alle. Som tema valgte de Julekalenderne som har blitt sendt på de norske TV-kanalene de siste årene. Hver klasse fikk utdelt et program, så var det opp til elevene og læreren å plukke en scene eller et sangnummer derifra.

Backstage

For å få plass til alle skolens foresatte og søsken, måtte elevene gjøre slik proffesjonelle sangere og skuespillere alltid gjør når det er forestilling: De måtte være «backstadge» (på bakrommet) da de ikke var på scenen. Dette var en ny vri for året. Elevene har tidligere, under øvelsene, sett alle sketsjene og hørt alle sangene, så for dem var innholdet velkjent. Med familiene som hovedgjester denne kvelden, fikk alle en plass å sitte og en god kulturopplevelse.

Temaene ble fordelt slik:

Barnas Superjul 1. – 4. trinn

Jul i Svingen 5. trinn

Jul i Blåfjell/ Månetoppen 6. trinn

Skomakergata 7. trinn

The Julekalender 8. – 10. trinn