Svik, bedrag, synd og smerte

Othello av William Shakespeare er ikke barnemat. Men det kan være god lærdom i å se et slikt teaterhistorisk verk, satt opp av en omreisende teatergruppe som er lidenskapelig opptatt av å kombinere det moderne uttrykket med det eksperimentelle og det historiske, slik TNT Theatre Britain gjør her. Selv om Engelsken viste seg å bli litt vanskelig, og uttrykket viste seg å være en smule spesielt, fikk ungdomsskoleelevene en solid kulturell innsprøytning på teaterturen til Málaga i dag.

Othello med TNT Theatre Britain; En spennende, historisk viktig teaterskatt, tolket av ildsjeler.

Oppsetningen ble presentert sammen med et utformet pedagogisk materiell, som videre kan brukes som oppsummering sammen med valgfaggruppa Produksjon for Scene. Også engelskfaget fikk elementer i denne pakken som faglærer kan jobbe videre med.

Først og fremst opplevde elevene å få servert inntrykk de nok sikkert vil reflektere over individuelt. En verdifull opplevelse, rett og slett. Etter forestillingen fikk elevene snakke med skuespillerne og stille spørsmål. Ett av spørsmålene var hvorfor det var så mye stabbing men ikke noe blod? En Nettfliksgenerasjon som møter scenekunsten kan visst undre seg over slikt.

Vil du lese mer om Shakespeare, teatergruppa og se en trailer fra forestillingen, finner du alt her: https://www.artednet.com/othello

Bilder av Kim Fjelking Slaatsveen og Petter Tryggestad

Norskeskolen