Til topps i Ørnefjellet 2023

Den store ørnefjellsmarsjen arrangeres to ganger i året på den Norske Skolen, Malaga. Turen går til toppen av fjellet som du ser ruver i bakgrunnen, rett bak skolen vår. Fjellet heter egentlig Calamorro, men kalles for Ørnefjellet, fordi det vises et populært ørneshow på toppen. Konkurransen gjennomføres to ganger i året, slik at elevene kan konkurrere med seg selv om å forbedre sin egen bestetid.

Ferden går fra bommen i Santangelo Norte, og ender opp på Calamorro 771meter over havet. Målgangen er ved endestasjonen du kommer til om du tar taubanen Teleferico til topps.

Elevene velger selv om de skal konkurrere, løpe eller gå til toppen. Underveis i løypa er det saftstasjoner bemannet av FAU (Foreldrenes Arbeids Utvalg) Foreldregruppa setter opp stasjoner der de serverer elevene saft, vann og frukt.

Beste tid

Beste tid pleier å være på rundt 30 minutter, men de aller fleste bruker en times tid på ferden opp til toppen av Calamorro. Skolens raskeste jente og raskeste gutt får navnet sitt risset inn i vandrepokalen som står til utstilling i kantina. Raskeste gutt og jente på barne- mellom- og ungdomstrinnet får også hver sin premie, og men kan vinne premier i kategoriene DNS idealtid og beste personlige forbedring. Hvem som vant årets priser, publiseres etter premieutdelingen i morgen.

Etter lå ha passert målstreken, returnerer barne- og mellomtrinnselevene til destinasjonen Cañada de Lobo som på norsk betyr “Ulvehytta”. Der blir det god tid til å nyte utsikten, leke og nyte medbrakte matpakker. Ungdomstrinnet går ikke til ulvehytta, men fortsetter over fjellet og går ned igjen gjennom Benalmadena Pueblo.

Hvorfor gjennomfører skolen vår denne Ørnemarsjen to ganger i året? Hos oss har det som nevnt blitt en tradisjon, og det ligger ikke noen uttenkt plan for hvorfor vi gjør det akkurat slik, men de lokale skolene i Benalmádena har som tradisjon å gjennomføre en gåtur opp til denne lokale fjelltoppen i løpet av skolegangen.

PS: Det er også viktig å tenke igjennom hvor viktig det er for oss mennesker å utfordre oss fysisk. Her skal du få fire gode grunner for det:

  1. Fysiske utfordringer kan bidra til personlig vekst og utvikling ved å hjelpe oss å overvinne frykt, bygge selvtillit og styrke vår mentale utholdenhet.
  2. Gjennom å utfordre oss selv fysisk kan vi oppdage nye ferdigheter, interesser og ressurser vi ikke visste at vi hadde, og dermed utvide vår egen horisont.
  3. Fysiske utfordringer kan også bidra til å forbedre vår fysiske helse og velvære, samt styrke vårt immunsystem og redusere stressnivået.
  4. Å ta på seg fysiske utfordringer kan også bidra til å bygge et sterkt og positivt selvbilde, ved å vise oss selv at vi er i stand til å takle og overvinne vanskeligheter, noe som kan ha en positiv innvirkning på alle områder av livet vårt.