Juleblogg

Dessverre ble det en brå avslutning på dette semesteret. Naturligvis ikke akkurat slik vi hadde sett det for oss, men det var vel ikke helt uventet at det kunne skje slik situasjonen er nå. Heldigvis hadde vi få dager igjen og heldigvis har vi fått gjennomført mange av de hyggelige juletradisjonene vi pleier å ha her på DNSMálaga. Livet på en skole er alltid spesielt fint når det går mot jul. Det er en sånn deilig julestemning med glade og forventningsfulle elever, julelys og julemusikk og mange hyggelige aktiviteter for både voksne og barn. For egen del har julestemningen generelt sunket i takt med alderen, men når man deler adventstiden med julestemte barn, spiller det ingen rolle hvor gammel man er eller hvor mye julestress man står i. Da kommer julefølelsen snikende uansett. Det har den gjort i år også i de siste ukene og dagene frem mot jul. 

Likevel synes jeg det er veldig trist at vi ikke får tatt et skikkelig farvel med de familiene som forlater oss nå til jul. Jeg vil derfor med dette takke alle dere som har har vært en del av DNSM – familien i kortere eller lengre tid og ønske dere både lykke til videre og velkommen tilbake.

Det vi dessverre ikke fikk gjennomført i år er den berømte juleforestillingen og grøtfesten som er 2 av de virkelige store juletradisjonene våre. Den årlige juleforestillingen på DNSMálaga er for meg en spesielt hyggelig og viktig tradisjon som virkelig ringer julen inn her i Spania. Det tror jeg mange av dere som har vært her noen år kanskje har merket dere. Elevene begynner allerede et par uker før forestillingen og glede seg til at rektor skal gråte litt. Jeg har sagt det før og sier det igjen, når jeg ser alle barna som står på scenen og synger av full hals, med alle slags følelser av forventning og spenning, ja da er rektorlivet på sitt aller beste.

 

Gabriels Julekalender 

Klassen din sang jula inn

og jeg ble bunnløst rørt.

En tolvstemt, Glade Jul

som er det beste jeg har hørt.

Organisten spilte C-dur

barna sang i H

En mer guddommelig tolkning

kan et menneske aldri få 

Jon Niklas Rønning 2019

Med dette vil jeg ønske dere alle en en fredfull og smittefri jul. Takk for et flott skoleår alle sammen. Jeg gleder meg allerede til et nytt og forhåpentligvis enda bedre nytt skoleår!

Stor juleklem fra Trude

This entry was posted in . Bookmark the permalink.