Jonas

Midt under lock-down ble katten med navn Strofe, som hadde adoptert oss som famile, syk. Dessverre var det ikke mulig å redde ham. Det ble noen veldig triste dager, spesielt for yngstemor i familien. Far i huset var ikke spesielt interessert i å bli adoptert i utgangspunktet, men til og med han måtte motvillig innrømme følelsen av at noe manglet i huset vårt uten Strofe. De to damene i huset øynet et bittelite håp om et nytt familiemedlem, men det var likevel ganske overraskende når vi oppdaget at patriarken mot slutten av sommerferien, hadde begynt å kikke på adopsjonssider for dyr på Facebook. Vi jentene gikk musestille midt i klærne, latet som ingenting og kommenterte det ikke, i fare for å “… skremme skilpadda inn i skallet sitt igjen.”  

Ny merkedag i kalenderen, 16. august, dagen da patriarken spurte om vi ikke skulle kikke litt på sånne ”adopsjonsgreier”. “Hvis vi absolutt skulle ha en katt…”

 

Ingen glede kan måle seg med den å treffe en gammel venn, det måtte da være å få en ny.

Rudyard Kipling 

Den 17. august kunne vi ønske Jonas velkommen i familien.  En 45 dager gammel liten gutt, uten mor og ganske liten og tynn. (NB! Tynn er han ikke lenger…) Han lå tett sammen med og hold rundt broren sin når vi kom og det var nesten litt hjerteskjærende å skille dem. Patriarken mumlet i skjeggstubbene “Kanskje vi skulle tatt begge?” Det ble bare Jonas.

Patriarken og Jonas

Mer enn 138 000 katter og hunder ble tatt vare på av forskjellige dyrevernorganisasjoner i Spania i fjor. Uønskede kull, dyreatferd som ikke står til forventningene, økonomiske forhold i familien og ikke minst familier som reiser tilbake til hjemlandet og ikke vil ta med seg dyret – oppgis som de vanligste årsakene til at kjæledyr blir forlatt.

I Spania finnes flere adopsjonssentre som hjelper forlatte kjæledyr å finne nye eiere. Mange av dem kan man finne på Facebook. Det gjorde vi. Vi adopterte Jonas fra GAB (Grupo Animalista Benalmádena) og det var et veldig trygt og godt alternativ. Vi måtte betale 20 euro ved avhenting, signere eierpapirer og forplikte oss til veterinærbesøk for kontroll og vaksiner innen 2 uker. Veterinæren blir kontaktet av senteret og følger opp at de som adopterer møter til. 

Vurderer man et nytt familiemedlem i kjæledyrkategorien, både oppfordrer og anbefaler jeg å ta kontakt med et adopsjonssenter, dyrebutikk eller en veterinær for mer informasjon.  

GAB (GRUPO ANIMALISTA DE BENALMADENA)

Tienda Kiwoko Miramar Mijas Costa

Veterinario en Benalmádena – Doctor Gorriti   

Hilsen Trude

This entry was posted in . Bookmark the permalink.