Sommerhilsen fra rektor 2023

Jeg sier det hvert år og jeg sier det igjen. Nok en gang kommer sommeren brått på. Det er like overraskende hvert år, hvor fort et skoleår går. Det er et kjent ordspråk som sier “Tiden flyr når man har det gøy”. Det er sannsynligvis forklaringen på at jeg føler det slik hvert år. 

Her på DNSMálaga skrus tempoet  betraktelig opp etter påske og da går det slag i slag mot sommerferie. Normalt gleder alle seg til sommerferien. Men, og det er et men, for det betyr også at mange av de vi har blitt kjent med og glade i, forlater oss, noe som naturlig nok kan legge en liten demper på ferieforventningene. Det er en spesiell og unik erfaring vi er sammen om her på DNS. Vi blir stilt overfor vennskap, situasjoner og opplevelser som utfordrer, gleder, styrker oss og gjør oss sårbare. Dette er uunngåelig og en del av den kontinuerlige  læringsprosessen og utviklingen elevene står i.   

Noen ganger oppstår det konflikter som kan være vanskelige å løse opp i. Dette kan kreve mye av oss voksne som er rundt elevene. Men med god dialog og tett samarbeid om å finne gode løsninger, kan vi støtte og hjelpe elevene best mulig, slik at de utvikler strategier og trygghet til å møte vanskelige situasjoner i fremtiden. Midt oppi alle disse møtene, opplevelsene og erfaringene, vokser frem et samhold og en omsorg for hverandre mellom elevene. Vi som ser dette på nært hold blir daglig imponert og rørt over hvordan elevene klarer å løse store og små konflikter, vise rørende omsorg for hverandre når noen har det vanskelig og utvise stor raushet for sine skolevenner. Det er ikke bestandig lett, men det er alltid viktig! Og ofte er de flinkere enn oss voksne. 

Alle disse møtene, erfaringene, opplevelsene og minnene fra dette skoleåret vil følge oss langt inn i fremtiden, uansett hvor veien går videre. Når jeg skal forsøke å beskrive skoleåret 2022/2023,  sitter jeg som sagt igjen med en opplevelse av at det har vært et langt år som har gått veldig fort. Mye er gjort og mye har skjedd. Vi har lært, vært på turer, truffet vår spanske vennskapsklasse, markert verdens bokdag og hatt lesekonkurranse, gjennomført 3 tverrfaglige temauker, fått nye kolleger og klassekamerater, feiret 17. mai, Halloween, hatt karneval, laget elefanttannpasta, hatt pizzarestaurant, spanskuke, hedersprisutdeling og ikke minst gjennomført eksamen for første gang på 3 år!

Men nå er det altså sommerferie! Det er mange som skal takkes for at dette skoleåret har vært så fint. De engasjerte, dedikerte ansatte på skolen, FAU som alltid stiller opp for både elever og familiene våre, foreldre som som frivillig, på eget initiativ og uten å få en krone, har stilt opp for elevene hver onsdag med håndball og fotballtilbud til elevene våre. Vi er så takknemlige! Og elevene har elsket det. Tusen takk!

Elevene våre fortjener også en stor takk! Takk for at dere har bidratt i arbeidet med å skape  et trygt og godt skolemiljø, takk for at dere har tatt vare på hverandre og takk for all latter og glede dere har gitt oss voksne på skolen!

Til vi sees igjen- Riktig god sommer til dere alle fra rektor Trude!

This entry was posted in . Bookmark the permalink.