2023 – Inn med det nye og ut med det gamle. Eller….?

2022 er forbi og 2023 ligger foran oss med blanke ark som skal fylles med nye muligheter, utfordringer og opplevelser.  Nye, men kanskje egentlig gamle, nyttårsløfter om alt man skal gjøre bedre, mer av eller mindre av i 2023 ligger som en kilende og forventningsfull følelse i magen. 

“Tenk så flott dette året skal bli! Dette skal bli året hvor jeg virkelig gjør alvor av å starte et sunnere og mer aktivt liv. Mer trening og mindre godteri! Flere reiser og opplevelser. Og tenk så hyggelig det blir med alle gamle venner og bekjente som jeg dette året skal gjenoppta, og ikke minst opprettholde, kontakten med. For ikke å snakke om alle skap og skuffer som skal ryddes – både hjemme og på kontoret. Nå skal det bli orden og jeg kommer til å bli mer effektiv! Nei, dette året blir bra!” 

Hvert år starter jeg med den samme energiske troen på egne løfter og forventninger til det nye året, før jeg rundt påsketider stikker fingeren i jorda og fortsetter mer eller mindre som før.  

I dag såg eg

I dag såg eg tvo månar,

ein ny

og ein gamal.

Eg har stor tro på nymånen.

Men det er vel den gamle…

Olav H. Hauge

Og det er helt greit…  

for mens jeg sitter på en hytte i den norske fjellheimen, omringet av familie og god mat, og samtidig gleder meg til å komme tilbake til skolen, kjenner jeg meg veldig heldig. Forventningene til det uoverskuelige potensialet til året 2023 kan bare ligge der, og alt som slår til av løfter og forhåpninger er kun en bonus.

Men, selv om 2023 banker på skoleporten, er vi kun halvveis i skoleåret. Og vi på DNSMálaga har egentlig ingen nye nyttårsløfter. Vi har de samme målene og de samme løftene hvert år. Vi skal fortsette det systematiske arbeidet med å lage best mulig skole og opprettholde de høye ambisjonene vi har på elevenes vegne, uansett om de er her et halvt år eller går her hele skoleløpet ut. 

Så, mens vi går lysere og varmere dager i møte, bretter vi opp ermene, krummer nakken og og fortsetter arbeidet med å skape verdens beste skole for elevene våre i 2023 også. 

 

GODT NYTT ÅR,

og takk for det gamle!

Hilsen Trude

This entry was posted in . Bookmark the permalink.
Norskeskolen