Prøva på dagen

Den svenske og den norske skolen arrangerer førstkommende onsdag et samarbeidsprosjekt som heter «Prøva på dagen».

Elevene kan enten velge en formiddagsaktivitet og en ettermiddagsaktivitet, eller en heldagsaktivitet. De fleste aktivitetene er gratis, men Golf og Stand-up Paddle Board koster penger, og da må det foreligge samtykke fra foreldrene.

Tine, som er kroppsøvingslærer og en av aktivitetsdagens ansvarlige, er stolt av det varierte programmet og forteller ivrig i mens hun viser frem ett av målene som skal brukes i Ultimate Fresbee/ Fresbee Golf.

– Det er proffesjonelle instruktører til de fleste aktivitetene, sier Tine. Og Padel har vi jo ikke i Norge, så det er noe de fleste som kommer nye hit lurer på hva er.

-Her i Spania finnes det litt andre muligheter og sportsgrener enn de man er vant med i fra Norge, og elevene oppfordres til å velge en aktivitet de aldri har prøvd før. Dette er en unik mulighet til å prøve noe helt nytt, sier Tine.

Det er litt forskjellige oppmøtetidspunkt og hentesteder, og her kommer en påminnelse:

Golf i Benalmádena: Oppmøte på den norske skolen kl. 09.00, derfra går

gruppa samlet til golfbanen. Skoledagen avsluttes på Den Norske Skolen kl. 15.00.

Vandring i Barranco Blanco: Oppmøte på Den Svenske skolen i Fuengirola kl. 09.00.

Skoledagen avsluttes på feriaplassen i Fuengirola kl. 15.00, og elevene hentes der.

Alle andre aktiviteter har oppmøte på Feriaplassen i Fuengirola. Lærere og aktivitetsledere går sammen med un

gene til de forskjellige formiddagsaktivitetene, og følger dem videre til valgt ettermiddagsaktivitet. Skoledagen avsluttes på Feriaplassen i Fuengirola kl. 15.00, og elevene hentes der.

Aktivitetsgleden er stor, og mange elever gleder seg veldig til “Prøva På Dagen” Amanda Tar sats og leverer et sprekt hopp til ære for fotografen

Tekst og bilder:
Nina C. Kaasin Simarud