Prinsesse Kristina av Spania

Los Caracoles i Frigiliana inviterte oss på Den Norske Skolen, Málaga til temadager om en vakker norsk prinsesse som giftet seg med Prins Filipe for 760 år siden. Denne historien hadde gått litt i glemmeboka hos oss, så mellomtrinnet takket ja, og dro på ekskursjon; En reise som ble både lærerik, kreativ og morsom.

Kjenner du historien om Kristin Håkonsdatter som reiste til Spania og giftet seg med den spanske Prins Felipe av Castilla i år 1228?

Kristina, også kalt Kristin og Cristín, var datter av Kong Håkon den IV og hans kone Margrethe. Bryllupet ble arrangert, for å styrke alliansene mellom kongerikene, men hun fikk selv velge hvilken av prinsene hun ville gifte seg med. Legenden sier at hun forelsket seg i Felipe, og at de hadde et lykkelig ekteskap. Kristina var høyreist, vakker og intelligent. Hun kunne til og med lese, noe som var veldig uvanlig for 760 år siden. Prinsessen døde, av ukjent årsak/sykdom, bare fire år etter bryllupet.

På grunn av Prinsesse Kristina, er Tønsberg vennskapsby med Covarrubias i provinsen Burgos, nord vest i Spania. I vennskapsbyene finnes det identiske statuer av henne i disse byene.

Tegnekonkurranse

En av oppgavene på skoleturen, var å delta i “Childrens art Contest”, en tegne- og malekonkurranse arrangert av hotellet  Los Caracoles. Her skulle elevene lage et bilde av den norske prinsessen, og bidragene fra skolen vår, kan vi trygt si ble både varierte og kreative.

PS: Konkurransen varer ut mai, så nå er hotellet barnevennlig og tilrettelagt for familier som ønsker å ta turen til Frigiliana, enten for overnatting i de rare sneglehusene, eller bare for en dagstur med et restaurantbesøk. Vinneren av konkurransen får et gavekort på overnatting i ett av sneglehusene.

Fotoalbum fra Los Caracoles:

Norskeskolen