Oppskrift på et vellykket Juleverksted:

Slik gjør vi det på Den Norske Skolen, Malaga når det er tid for juleverksted: Vi lar lærerne bestemme selv hva de vil at elevene skal lage på deres post, og passer på at det er nok poster med plass til mange elever og et variert utvalg i aktiviteter. Så lager vi en oversikt over postene, både på en keynote og i plakatform.

På plakaten står det hva du kan lage i hvilke klasserom. Alle elevene får hver sin liste som de skal få stempel eller klistremerke i når de har besøkt en juleverkstedspost, og man må selv sørge for at man har besøkt minst fire forskjellige. Så får elevene gå rundt selv, og velge hva de vil lage og hvem de vil gjøre det sammen med. Aldersblandet og lystbetont!

Postene man kunne besøke:

Nissefotballen ble byttet ut med Mr. Bean Julefilm, og julekahoot i kultursalen, fordi været ble litt utfordrende. (Det er viktig å ha en pausestasjon, for ellers kan timene med lim og saks bli litt lange for noen.) Ellers kunne man lage filtjuletrær, papirreinsdyr, julekort, julelenker og flettekurver, kakaoposer, julestjerner i garn, pepperkakedekorasjon, juletrepynt i leire, og sist men ikke minst koding av interaktive julekort man kan sende til hverandre over nettet!