Magiske kongegaver

Julens store høydepunkt for barna i Spania er opptoget med de hellige tre konger. Med glitter og stas og øredøvende julemusikk, ledsaget av kjente tegneseriehelter sitter de i høye, glitrende vogner og kaster godterier over stivpyntede forventningsfulle barn og voksne som står tett i tett inntil veien med poser til å samle godsakene i. Kongene, som i følge bibelen kom for å tilbe det nyfødte Jesusbarnet, hadde jo med seg gaver, og dagen etter kongeopptoget får alle spanske barn julegaver.

Mange barn har vært litt ekstra spente på om julenissen og kongene i det hele tatt skulle komme til dem med gaver i år, og så fikk de nesten rett. Folkemengder er ikke i tråd med gjeldende Covid-19s forholdsregler, så i år ble det derfor bestemt at det ikke ble noe opptog i sentrum. Er det ikke skrekkelig?  

Som plaster på såret, slik at barna likevel skulle få se et glimt av kongene, ble det heldigvis satt opp en eskorte der kongene ble kjørt i åpne biler på kryss og tvers gjennom alle boligstrøkene i byen. Det var kommunen, med borgermester Victor Navas i spissen, som på denne måten også denne julen fylte byen med magi og forventning.

Tilbake på skolen i dag tidlig stod det også en liten oppmerksomhet til alle skolebarn (fra 1. – 6. trinn) fra de hellige tre konger – En drikkekopp og en pose med godterier!

Ingen har sett kongene, men det hang bilder av dem på alle gaveeskene. Så at de har vært med på dette er helt sikkert.
En annen magisk ting som også har skjedd i juleferien, er at ballbingen vår har fått nytt dekke. Det ønsket vi oss veldig! Tusen takk for denne gaven også.

Av en eller annen merkelig grunn var Victor Navas, vår fine og hjertevarme borgermester, i korridorene på skolen vår her om dagen… Vi tok han på fersk gjerning da han snek seg rundt i klasserommene for å dele ut kopper.

-Vi tror helt sikkert borgermesteren kjenner kongene, og at de også har vært her? Tenk det: De hellige tre konger har vært inne i skolen vår! Ganske sikkert, tror nå vi. På vegne av våre elever vil vi få rette en varm takk til alle nisser, konger og borgermestre som har husket oss i år også.

Borgermester Victor Navas hadde mye å gjøre i jula som kongenes hjelper. Her er han blitt oppdaget av rektor Trude Jahren som også ville hjelpe til.