Klassetur til vakre Malaga med 10. klasse

10. trinnselevene ved Den Norske Skolen, Malaga og læreren deres Kurt Robert Eriksen har gode forsetter om å komme seg ut av klasserommet så ofte som fagplanene tillater det. Som forarbeid mot et norskprosjekt, og som et ledd i KRLE undervisningen, har klassen vært på studietur til Andalucias vakre, kulturrike Malaga by. Byens rike kulturliv, majestetiske katedral og spennende religionshistorie ble belyst under turen. Vi lar elevene fortelle selv:

– Vi tok toget inn til Malaga Centro og møtte opp med vår guide for dagen. Guiden tok seg tid til å bli bedre kjent med oss før han viste oss rundt og fortalte oss om gamlebyen og dens historie. Malaga er en av verdens eldste byer og har mange særpreg som er verdt å få med seg. Bygningene er bygd med runde hjørner og buede veier som gjør at luften beveger seg lett og det er behagelig å vandre rundt.

La Manquita, Universitetet og Mathallen

La Manquita «Den enarmede dame» er en vakker og spesiell katedral. Katedralen er fremdeles ikke ferdigbygd på grunn av at pengene ble brukt opp rundt 1782 og byggingen stoppet. Alle detaljene i søylene, alle de historiske maleriene og den spesielle måten katedralen er bygd innvendig gjør katedralen virkelig verdt å se. Vi fikk gå inn i katedralen og guiden vår viste oss rundt og fortalte oss om historien bak byggingen av katedralen.

Som en del av guidingen og besøket i katedralen fikk vi også besøke et universitet i byen. Her fikk vi også lov å prøve å bære en av de tunge bårene/flåtene de bruker i blant annet påskeparaden. De kan veie opp til 5 tonn.

Deretter fikk vi velfortjent lunsj før det ble quiz om opplevelsene våre. Det ble flettet inn kunnskap og opplevelser samtidig. Det var stressende, men gøy quiz. Samtidig jobbet vi med inkludering, ansvar og sette pris på gode øyeblikk.

Så, dro vi til mathallen Atarazanas. Det flotte glassmaleriet viser forresten mange elementer byen er kjent for. Vi delte oss inn i grupper og fikk oppgaver om å gjøre oss kjent med typiske råvarer og ulike matretter.  Det har vært et tidligere skipsverft og også blitt brukt som et kloster, men ble stengt på grunn av støyet fra bølgene som slo mot porten og forstyrret freden. Det var ikke særlig fredelig der nå. Det var så mange forskjellige lukter og smaker der at man nesten ble litt svimmel.

Chilien som noen av guttene smakte på var i hvert fall veldig, veldig sterk og noen tårer ble felt.

Vi er veldig fornøyd med klasseturen og setter veldig pris på at vi får komme oss ut av klasserommet og oppleve med egne øyne det vi lærer om i bøkene på skolen. Noen av oss har til og med reist inn og guidet familien etterpå. Det er også godt å få tillit til å være selvstendige og få oppleve byen litt på våre premisser også.

Tekst og bilder ved

elevene på 10. trinn