Kjøkkenhageprosjekt i vinterhalvåret

Været i Malagaregionen er nesten som den norske sommeren: Litt lunefull, men her blir det også mange, vame solskinnsdager. Solstråler og vann. Tørre, spanske sletter forvandles til grønne, frodige oaser. I Malagaregionen modnes mandarinene og appelsinene på vinterstid, og Den Norske Skolen, Malaga skal ha mange skoletimer utendørs. Med spade, planter og frø er det full aktivitet i bakhagen.

Mat og helse for både 6. og 9. trinn har startet jobben med å dyrke egne grønnsaker. Lærerne Susanne Cano Fältskog og Vibeke Larsen Methlie er i full gang med å gjøre klar sin del av kjøkkenhagen sammen med elevene sine. Det er tungt å hakke, grave og luke, men de svetter, smiler og står på. 6. trinn har kjøpt inn frø og har små, grønne potter som frøene skal få spire og vokse i til de blir store nok til å plantes ut. -Det blir neper og gulrøtter, røper Susanne, og mange forskjellige andre grønnsaker.

  
Mat og helse gruppa i 9. tinn og lærer Luisa har valgt å plante ut urter og planter som allerede er nesten klare for å brukes. Urtehagen deres inneholder persille, basilikum, rosmarin, timian og mynte. Gruppa har også plantet kål, broccoli og ferdige jordbærplanter.


Tanken bak prosjektet er å bruke urtene i matlagingen allerede nå før jul, og gi elevene den gode opplevelsen å tilberede mat de har dyrket selv, forteller Mat og Helse lærer Luisa Palomar.

Norskeskolen