Karneval!


Alexander ønsker den brokete forsamlingen velkommen til årets store karnevalsfest. 

Tar seg godt ut
-Vi må trå til litt vi voksne også ellers tør ikke elevene å ta seg ut, sier lærer Hilde Rasmussen, og sikter til dagens antrekk. I dag er hun Kleopatra. Det er henne, og Sjeik/klassestyrer Frode Langevold, som har ledet syvendeklassen gjennom planleggingen av karnevalet. Nå braker det løs på alle måter. Det er ikke mange som er redde for å ta seg ut her!


Fra venstre: Kleopatra, tre ulike prinsesser (ifølge jentene selv), “Inger Britt” og … Hvem?


Fra Venstre: Amanda, Maryam, Shirin og Thea fra arrangementskommiteen, Beate, en gulrot og en Broccoli (som sier hun vil være maiskolbe neste år), en politijente og en indianer.


Fra venstre: Sjettetrinnskatter og enda en blå prinsesse, en gul senjaværing som har utvikla svømmehud mellom tærne, en biker og.. en til.

Fargerike elever og lærere fyller rommet og musikken buldrer fra høyttalerne. I dag er det nesten ingen vanlige folk å se ved Den Norske Skolen, Malaga. Pirater, grønnsaker, helter og flere dyr ankommer festen. -Der er kommer det ei blå prinsesse, nei tre blå prinsesser, en politijente, en syklist og en pølse i brød, og.. ja hva er det der egentlig? -Og hvem er det? Ikke alle er gjenkjennbare bak maskene.

Midt i rommet er det bygget opp en scene til de store begivenhetene. Der står Alexander klar og er konferansier. Alexander ønsker velkommen. Elevene blir delt inn etter alder og festlighetene begynner. Karneval er dans. Det er limbokonkurranse og stol-lek. Det er gøy. Kjempegøy!

Over: Limbo og stollek. Thale med det grønne håret vinner til slutt hele limbokonkurransen.


De yngste starter opp limboen mens tredje og fjerdeklasse skal ha stol-lek i naturfagrommet. Resten starter opp med dans-og-frys konkurranse, og prøver seg med mørklagt rom og diskolys. Det blir litt vanskeligere å se hvem som vinner, men dansingen blir mye morsommere i ordentlig diskolys.

Festen blir festa og konkurransene blir konkurrert knirkefritt. Arrangørene i syvende jobber samtidig med å kåre vinnere. -Hvem har det peneste kostymet, og hvem har det skumleste? Hvem er den mest fargerike, eller den mest kreative?

Det har også vært en tegnekonkurranse i forkant, og diplomene er laget. Nå skal det fylles inn navn på vinnerne.

Over: En av årets vinnertegninger

Finale og braksalutt


Tegnekonkurransevinnerne venter på smellen. Den kom.

Limbofinalen foregår på scenen. Nå nærmer det seg lunsj og festens slutt­, så syvende roper inn til premieutdeling straks Thale har dratt i land limboseieren. Vinnerne av tegnekonkurransen ropes opp først, og Maryam fyrer av en real serpentinersalutt over hodet på vinnerne. Det smeller så kraftig at lærer Frode feiger ut og legger ned saluttforbud når kostymevinnerne skal motta sine diplomer. Til slutt deles det ut en stor godtepose til hver og en av elevene. For en fest!

Sjeik Frode, godtekongen, har all grunn til å være fornøyd med klassen sin i dag.

Kostymevinnere: Broccoli og gulrot, konfransier, Eivor Kleopatra den pene, Klovnen Jørgen og Isak de fargerike, Sindre og en ugjenkjennelig skumling (Sindre) sammen med Kristoffer som også får en “skumleste” pris.
Vaskebjørnene
Karnevalet er over for i år, og det er friminutt. Guttene i syvende trinn har sneket seg ned i kjelleren for å sope serpentinere, rydde og sette på plass stoler og bord. -Vi skal jo gjøre det likevel, sier en av dem med et skjevt smil til inspeksjonsvakta. -Så vi kan likegodt gjøre det nå i friminuttet? Prøver han seg. Det hører med til historien at det bøtteregner på solkysten i dag, og gutta vil nok heller være innendørs. -Og det har de ærlig fortjent, tenker hun i den gule vesten og rusler ut igjen.


Fra venstre: Nicolai, Sebastian, Phillip, Noel, Mathias og Alexander.

Tekst og bilder ved
Nina C. Kaasin Simarud

Norskeskolen