Animasjon og fordekt lesetrening med Puppet Pals

Språk- og samarbeidstrening
Klasselærer for 6. trinn, Vigdis Aure Modal, har delt inn elevene parvis. Gruppene sitter nå spredt rundt på skolens område, for å kunne ta opp lyd uforstyrret. Hun og spesialpedagog Karsten Skullerud Gundersen rusler rundt, inspiserer og veileder elevene underveis.

Vigdis forteller at elevene fritt fikk velge en historie fra engelskboka Stairs 6. – Oppgaven krever mye godt samarbeid, og elevene måtte bli enige og lage en plan for arbeidet før de kunne sette i gang. De kan historiene veldig godt nå, og oppgaven har gitt mye god lesetrening, sier Vigdis fornøyd.Over: Jentene valgte samme historie med veldig mange karakterer. Derfor leser de heller sammen. Nå er de klare for en replikk som skal fremføres i kor: – Er alle klare? spør Christina. -En to tre..Til venstre: Michael og Sindre måtte starte på nytt, siden de mistet noe av arbeidet fra sist. Men det er visst  ikke noe problem.

 


Karsten ser igjennom arbeidet til Adam og Leon som har valgt å jobbe ute i januarsola. Her jobbes det godt!

– Tilnærmingen til oppgaven er ganske forskjellig, forteller Vigdis. Hun har nettopp latt seg imponere av Leon og Adam som ikke bare har lest inn levende og dramatisert historien sin godt.: Leon og Adam har i tillegg eksportert filene over til programmet iMovie, og der har de regissert det hele til en ferdig, sammenhengende film!.
– En annen gruppe har vært veldig flink til å lese tydelig og med god innlevelse, men har ikke tatt grafikken i bruk like mye, sier hun.

Tidsmessig har prosjektet tatt i underkant av tre undervisningstimer, og de fleste gruppene er allerede klare for fremvisning.

De to jentegruppene har slått seg sammen, og her mottar de litt veileding. Ann Helén har også kommet til for å lære litt om applikasjonen. Fra venstre: Vigdis, Abelone, Tiril, Christina og Sara. i Forgrunnen sitter Ann Helén.

Applikasjonsinformasjon:
Puppet Pals er et enkelt læringsverktøy til å lage animasjoner med. Så enkelt er det: Plukk ut skuespillere/figurer og bakgrunner, dra dem ut på scenen og trykk på opptaksknappen. Din regi med bevegelser, innleste reprikker, eventuelle lydeffekter og musikk kan spilles inn samtidig og lagres. Utvalget av figurer i programmet avhenger av hvilken versjon du har lastet ned. Med «Directors Pass» finnes utallige muligheter. Egne bilder kan også brukes, også i gratisversjonen.

Les mer om Puppet Pals her.

Tekst og bilder ved
Nina C. Kaasin Simarud

Norskeskolen