Juleavslutning

You are my home, my home for all seasons.. Husbandet, med vokalist Lisi åpnet showet og smeltet hjerter med sin nydelige versjon av Snowman (Sia). Scenen var dekorert i tråd med temaet vinter og snø, med et dryss av unike snøfnugg, som ble laget av de unike elevene på den norske skolen i Málaga. Litt i utakt, med sjarm og sjel ble årets juleavslutning en ærlig, levende og vakker opplevelse.

Tenn Lys

Rektor holdt en kort men rørende velkomsttale, og pekte på alle de unike snøfnuggene.- Bak scenen sto et dryss våre aller yndigste fnugg, gnistrende klare. Vi manglet noen elever i kveld, så det ble litt tynt i rekkene, men det var jammen trøkk i stemmen på elevene bak mikrofonene, som fremførte den eviggrønne julesangen Tenn lys.

Så strømmet resten av elevene fra barnetrinnet fra 1. – 4. trinn opp på scenen og stemte i på “En stjerne skinner i natt”. Vi kan trygt si at det var sommerfugler i magene og for noen litt i overkant spennende med mikrofonene. Det resulterte i litt energi på avveie – men ikke mer enn at det gikk helt fint. Ekte juleavslutningstenning der altså.

Last Christmas

Martha på 9. trinn ble profesjonelt introdusert av konferansierene Jenny og Joachim. Martha sang stødig og vakkert. Bak henne danset noen av jentene fra 7. og 8. trinn:

TikTok dans

Etterpå fikk vi kose oss og humre litt av ungdommene på 10. trinn, og læreren deres Petter, som fremførte en dans fra TikTok. Dansen skulle vært fremført allerede i fjor, men da ble dessverre forestillingen avlyst, for andre år på rad, på grunn av viruset. Gleden over å endelig få opptre på juleforestilling kom til uttrykk her. Spesielt det at de hadde fått med læreren sin på scenen hentet stor suksess hos publikum.

Musevise og juleord

Oliver fra 7. trinn overrasket alle med sine ferdigheter på tangenter, da han fremførte Musevisa. Julediktene klassekameratene hans leste etterpå hadde alvor og humor i seg, og hvert eneste ord hadde de skrevet selv.

Vi tenner våre lykter ble fremført som samarbeidsprosjekt, der elever fra alle trinn fikk fremføre vers og refreng i par eller gruppevis.

Går det an å glemme at det er jul? I fortellingen elevene i 3. trinn leste, var folk så glemske at de glemte bort hele jula. Heldig vis var det ei lita jente som kom på det og heiste juleneket opp i flaggstanga.

Overraskelse

Det følger med her på skolen det, at folk kommer og går, så vi har egentlig en enighet om at avskjedene gjemmes til siste skoledag. Men ingen regel uten unntak: Et  hemmelig ekstranummer hadde sneket seg inn i programmet. En spesiell lærer som virkelig har betydd mye for ungdommene våre, ble hyllet med sang og en video som elevene hadde laget. Elevene sang og gråt imens de tok farvel med yndlingslæreren sin, Helene.

Synva og Martha hyller Helene

Til slutt ble det allsang ledet av Martha og Lisi, som ble avsluttet med et rungende “GOD JUL” og konfettisalutt.

En spesiell takk til musikklærer Tayla som har satt sammen forestillingen og øvd masse med elevene. Takk også til kreativt lederskap av Ingerlin og teknisk support, lys, lyd bærehjelp og rigging med Daniel – og alle andre som har støttet opp med sin innsats i smått og stort. FAU (Foreldrene) stilte mannsterkt opp, og bød på gløgg, risgrøt, saft og pepperkaker. Dere er knallgode!

Julegrøtbaletten fra FAU
Så heldige vi er som har så flinke foreldre!
Lys, lyd og timer med rigging. Her er Daniel og hans assistent Albert i aksjon
Denne gjengen - husbandet på DNS - gjorde playback nærmest overflødig.

Husbandet

Et eget husband med bare elever spilte til de fleste av underholdningsinnslagene på juleavslutningen i år. På tangenter: Leon, bass: Ida, trommer: Oscar og gitar: Ole Daniel.

Til høyre: Konferansierene Joachim og Jenny styrte showet med stødig hånd. 

Norskeskolen