Juleavslutning med både noe nytt og noe gammelt


Den gamle julesangen

Tidlig i programmet fikk publikum servert et nydelig lite skuespill av sjette trinn. -Det var en gang en julesang, som nesten alle hadde glemt, fortalte Michael. Den gamle julesangen (Kristoffer) slepte seg fram i regnet, og på sin vei forsøkte han sårt å få noen til å synge seg. Men Kjøttmeisen foretrakk vårsanger, forretningsmannen likte klangen fra kassaapparatet, den travle julefrua var for travelt opptatt til å synge, og den moderne dikteren ville ikke vite av slike rim og rytmer.

Til slutt satte Julesangen seg sliten på en trapp, og tenkte den kom til å dø.

-Hvem sitter på trappa vår? spurte en liten jente sin mormor. Mormoren kjente straks igjen den gamle julesangen, og inne i den lille stua hennes våknet sangen til liv igjen gjennom hennes sprukne, gamle stemme. Sammen med den lyse barnestemmen ble sangen levende igjen og låt nydelig.

Til jul i år kan alle på Den Norske Skolen,
Malaga ta med seg 6. trinns historie i hjertene sine.
Blande den og egne, gamle juleminner,
sammen med nye gleder og impulser.
Spanske og norske tradisjoner.

Elevene sang sterkt og vakkert, og Luciatoget var like yndig som alltid. Glade Jul ble fremført på tre språk; spansk, engelsk og norsk. Tenn et lite lys og vi tenner våre lykter, var også blant sangene som fikk nytt liv på scenen i kveld.


10. trinns elever og foreldre stod for kakebakingen og salget. Køen var lang, men betjeningen var blig og sjarmerende, Thumbs up med Casper!Julecafe med blide gjester, julesang rundt juletreet, julenisse og julegodteri. Semesteret er juleavsluttet etter alle kunstens regler, og juleferien kan begynne.

God Jul til deg som skal feire jul hjemme og til deg som føler du er borte. God Jul til dere som skal flytte, og til dere som har bodd her før. God Jul til dere nye som kommer hit og til dere som heller vil dit. God jul alle sammen. Feliz Navidad a todos!

Tekst og bilder ved
Nina C. Kaasin Simarud