Intervjuet i NRK Nyhetsmorgen

Rektor Trude Jahren deltok på NRK Nyhetsmorgen kl. 08.30. Der ble hun intervjuet om lettelsen i de spanske lockdownrestriksjonene som trer i kraft denne uka. Trude kunne fortelle at allerede i går var det lov for barn å gå en tur ut i det fri.

-Snart skal du få høre lyden av lekende barn igjen, Det er vel ikke noe vits i å spørre om du gleder deg engang?

-Vi fikk faktisk høre i går, for de åpnet så de første barna var ute og lekte allerede i går. Og det var veldig stas. Det var mange som hang ut av vinduene og vinket og syntes det var gøy å se barn i gatene igjen.

Det er ikke full rulle igjen, bekrefter Trude etter reporterens antagelser om ta det vil ta tid før alt er igang igjen.

Trude forteller om at man kun ban bevege seg i et begrenset område innen en kilometer fra hjemmet, og at turen skal vare i maks en time, mellom kl. 0900 og 2100. Hun viser til bilder av de glade elevene på våre nettsider. Videre forteller hun litt om hvilke andre restriksjoner spanjolene lever under, at alle her i vårt område, Andalucia, er flinke til å etterleve reglene og får ros i mediene av presidenten. På spørsmålet om hvordan de norske familiene og barna i Spania har det nå, svarer hun at det kommer veldig an på hvordan man bor.

Trude sier videre at de spanske skolene antagelig ikke åpner før til høsten. Her, som i Norge, er familiene engstelige for en for rask åpning av landet og tilbakefall av pandemien, forteller Trude. Likefullt ser vi frem til denne ukens bekreftede lettelser i lockdownreglene som vil bli kunngjort i morgen, og hvilke regler vi må forholde oss til vil være avhengige av smittetallene og utviklingen.

Skolen fortsetter hjemmeundervisningen, og har tro på en lettere hverdag for familiene våre, med mer og mer frihet og færre restriksjoner mot sommeren.

Se hele intervjuet på NRK Nyhetsmorgen sine nettsider her:

NRK Nyhetsmorgen – intervju med Trude Jahren, Den Norske Skolen, Málaga

Glade barn på tur – Lockdownrestriksjonene lettet litt i går, og barn fikk gå ut på tur for første gang siden 13. mars. – Vi blir så veldig glade for så lite nå, sier Trude i intervjuet. Nå ser vi frem mot uker med gradvis mer frihet og etter hvert også samvær.