Internasjonal Volleyball

The Benalmádena International College vs
Den Norske Skolen, Malaga.

Det er 8. trinn og tilsvarende aldersgruppe på den internasjonale skolen som skal starte turneringen i dag. Vilja, Alvi og Ylva sitter på en benk og venter på at turneringen skal begynne.

-Ja, jeg er litt nervøs, røper Alvi, men Vilja synes ikke det er så viktig å vinne. -Det viktigste er å ha det gøy, mener hun. Jentene gleder seg til å komme i gang, men Ylva er ikke sikker på om hun kan spille, for hun sitter allerede med ispose etter en litt for tøff innsats under oppvarmingen.

Tre spente jenter på “den norske benken”

Stort engasjement

Lærerne “henger i nettet” på hver sin side av banen og coacher lagene sine høylytt og med stoe entusiasme. Når skolenes A-lag endelig er godt i gang, blir det tydelig at gjestene er veldig gode.
Den første rundens resultat er det ingen norske som vil redegjøre for.. -Dette var flaut, sier Natalia. -Nei jeg veit ikke helt hva stillingen ble, ler klasselærer Petter Tryggestad. -De vant, men jeg synes vi er veldig flinke, jeg!

Flere laginndelinger
Elevgruppene er delt inn i A-, B-, og C-lag, slik at alle skal få spille til tross for at noen er veldig gode og andre ikke fullt så drevne.

Oppe på plenen ved Fau-bua vinner det norske C-laget sin første seier, og optimismen stiger. Alle lagene skal spille tre runder, og i runde to leder også B-laget lenge.

t.v.: Adrian sender ballen elegant over nettet og skaffer laget sitt et poeng. Adrian har selv vært elev ved en internasjonal skole i distriktet.

Under: Gjestenes A-lag viste stor evne til samarbeid og godt innarbeidet lagspill.

Heia Norway

Flere klasser strømmer til og blir med i Heia-gjengen. Mahdiya, Frida og Thale heier så høyt at de ved siden av må holde seg for øra. Flere har med plakater som det står NORWAY på. Alle håper det beste, hoier og støtter opp om “hjemmelaget” sitt.

t.v.: Mahdiya og Thale skriker seg hese av begeistring.

Under: 3. trinnselevene har laget heieplakater. Gjestelaget, og bussjåføren deres er også med og heier, men de heier litt mer behersket.

Jevngodt resultat
Seierherrene for A-lagsspillet ble med bussen tilbake til den internasjonale skolen. B-lagene spilte jevngodt, og her var det heller ingen som visste helt hvem det var som vant.

-C-laget til Den Norske Skolen, Malaga vant overlegent, sier Petter, og konkluderer med at jevnt over så var de norske elevene best. -Vi var jevnt gode alle sammen, mens de hadde noen som var supergode, oppsummerer han.

De neste to ukene blir det nye turneringer skolene imellom. Da er det 9. og 10. trinn som skal sloss om seieren, men også vinne kjennskap og vennskap.

Tekst og bilder ved
Nina C. Kaasin Simarud