Internasjonal Julefestival


Bjarte og Luisa representerte Norge og Colegio Noruego. Bjarte hadde øvet inn en kort og hyggelig tale på spansk.

Fargerikt, noen med flagg og nasjonaldrakter, fikk alle nasjonalitetene komme opp på scenen og presentere seg. Noen med sang og dikt, andre med en liten tale eller en takk til Benalmádena kommune for gjestfriheten. Rektor Bjarte Buen og styrerepresentant Luisa Palomar representerte Norge under seremonien. -Vi er veldig fornøyde og glade for å få bo og arbeide her, takket Bjarte på spansk. -Jeg snakker ikke så mye spansk enda, innrømmet han. -Men jeg skal øve hver dag, og alle våre elever har også spansk på timeplanen. Vi liker å være her fordi Benalmádena er vakkert og varmt, og fordi spanjolene er så hyggelige, sa han. Til slutt avsluttet Bjarte med å ønske alle en riktig god jul.

Luciatog
Fra scenen kunne man oppleve et bredt spekter av julesang, musikk, dans og kultur. Luciafeiringen er en særegen skikk vi har i norden. Luciatoget fra Den Norske Skolen i Malaga var Norges stolte innslag i år. Koret fremførte flere flotte julesanger og fikk masse ros og applaus for sin bedårende, men også kraftfulle og vakre, barnesang.


Den Norske Skolen, Malaga sitt hvitkledde luciatog bestående av flotte barn fra 1. til 3. trinn sang et lite utvalg av norske og engelske julesanger. Flere flinke solister sang gåsehud og tårer på tilhørerne og mammaene sine. 

Tekst og bilder ved
Nina C. Kaasin Simarud

Norskeskolen