Internasjonal julefestival på Plaza de la Mezquita

I regi av Benalmádena kommune ble det i helgen arrangert en internasjonal julefestival på Plaza de la Mezquita, til ære for alle Benalmádenas forskjellige nasjonaliteter og deres juletradisjoner. Den Norske skolen, Malaga, bidro med et stort barnekor bestående av elever fra 1. til 7. trinn.


Her er hele scenen fylt med norske skolebarn. – Det er viktig for oss å delta i lokale arrangementer og integrere oss i lokalsamfunnet, sier Stefan. I tillegg til å presentere Norge, hadde han også med trekkspillet og spilte opp for koret sammen med musikklærer Ørjan Rasmussen.


Festivalen ble åpnet ved at alle de deltagende landene fikk komme opp på scenen og presentere seg. Fargerikt med flagg og nasjonaldrakter takket de for gjestfriheten. Noen tok med litt reklame for salgsbodene sine og andre overrasket med spontane sanginnslag og nasjonale juleønsker.

Pedagogisk leder, Stefan Östgard og styremedlem Luisa Palomar fra Den Norske Skolen representerte Norge under den storslagne åpningen. De benyttet anledningen til å fortelle om alle de norske elevene som straks skulle opptre med norske julesanger og luciatog.


Ungene gav alt, og leverte god stemning og masse sjarm. Mikrofonene var litt ujevnt fordelt, så vi fikk noen ufrivillige soloopptredener, men det var jo bare sjarmerende det også, mente publikum.

Tekst og bilder ved
Nina C. Kaasin Simarud