Idrettsglede på Costa del Sol

Det skulle ytes litt ekstra i dag. Ungdommene har terpet og trent i ukesvis, og nå var den store dagen kommet. Spenst, hurtighet, utholdenhet og styrke skulle testes ut. Ungdommens Idrettsmerke var den etterlengtede premien for flere. Andre ville slå egne rekorder, vise en oppnådd progresjon, kaste litt lenger eller holde ut hele løpet. Uansett motivasjon: Det var full fokus og masse idrettsglede på Benalmádena Polideportivo i går, da ungdommene ved Den Norske Skolen, Malaga viste hva de er gode for.

Gode forberedelser

-Det viktigste er uansett at elle presterer innenfor sine egne rammer, sier gymlærer Kim Slaatsveen. -Vi har jobbet med teknikk i ukesvis i 8. trinn, sett videoer av hvordan proffe idrettsutøvere beveger seg, terpet og trent. Elevene har blitt gjort kjent med sin egen kapasitet og hva som skjer i kroppen. Vi har prøvd ut makspulsen, løpt intervaller i bakkene her i området og jogget langt i skravletempo. Melkesyre, kroppens funksjoner under trening, hjerte og lungekapasitet, anerob og aerob trening. Spenst og løpeteknikk. Elevene har uttalt at de merker stor forskjell på gymmen på barneskolen og på ungdomsskolen, og har opplevd at det å være sliten kan være en god ting. Vi har det moro, har fokus på innsats og viser entusiasme. Det er veldig få som trekker seg, forteller Kim.

Imponerende innsats

At finaledagen for friidrettsperioden ble dratt i land på en ordentlig friidrettsbane, motiverte også litt ekstra. Kravene for å få “Ungdommens Idrettsmerke” skal ligge innenfor rekkevidde for de fleste i 15-16 års alderen, men noen av elevene som deltok på idrettsdagen, er ikke så gamle enda. Det er også store individuelle forskjeller innen fysiske rammer. Det så likevel ut til at de aller fleste opplevde mestringsglede. Innsatsen var imponerende! “Kan jeg få prøve en gang til?” Var et spørsmål som gikk igjen ved alle postene, og elevene var kjempeflinke til å backe hverandre opp. God stemning og heiarop fra medelever hørtes over hele området.

-Alle presterte veldig bra innenfor sine egne forutsetninger, avslutter Kim. -Vi kommer til å ha idrettsdag for ungdomsskolen her på Polideportivo hvert år fra nå, lover han.