Elever utforsker nye læremetoder

Tiende klassetrinn har vært på ekskursjon til Malaga denne uka. Prosjektet besto av litt byorientering kombinert med kunnskapsdeling og quiz, samt et skriftlig etterarbeid. -Læreren deres, Kurt Robert Eriksen, benyttet også anledningen til å lære elevene noe nytt om landets historie, for å forstå dagens situasjon i Spania, forteller elevene.  -Både lærer og elever fikk godt utbytte av turen, både faglig og sosialt, forteller de.

Vi lar elevenes egen-forfattede innlegg til hjemmesiden fortelle mer om turen:

14. mars 2017

Málaga

Elever ved Den Norske Skolen i Malaga tok turen til en av verdens eldste byer. Der fikk de oppleve flere tusen år med historie på bare få noen timer.

” Det er en unik følelse å fysisk ta på historie. Malaga en er vidunderlig

by med historie langt bak i tid, det er faktisk en av verdens eldste byer.”  

– Adrian Økland (15)

Málaga er hovedstaden på Costa del Sol. Málaga er Spanias femte største by, med et folketall på litt over en halv million innbyggere. Byen ligger sør for Andalucía og Spania og er en veldig turistifisert by med historie, monumenter, kultur med mer. Málaga har et variert landskap med fjell, strand, ødemark og så videre. Málaga er den perfekte byen for turister. Turister fra England, Skandinavia og Øst-Europa er veldig vanlig om sommeren.

“Málaga er omgitt av fjellområder og to elver; Guadalmedina og Guadalhorce som flyter forbi byen og ut i Middelhavet.». Málaga´s bykjerne ligger rett bak havnen. Kvartalene El Perchel, La Trinidad og Lagunillas omgir bysentrum. Byen får en god del av sine inntekter fra landbruk og turisme.

Elevene ble delt opp i grupper, og de fikk én oppgave: “Gå rundt i byen og opplev historiebøkene på ekte». Vi måtte orientere oss rundt i byen på leting etter kjente historiske bygg, svare på spørsmål og bruke kartfunksjon og spanske språkferdigheter for å finne svar og finne fram. Vi besøkte blant annet det berømte matmarkedet Atarazanas, deler av moskeen ved Katedralen (Spanias historie), Picasso-museumet (borgerkrigen i Spania), Starbucks (tema om politikk i USA og Midtøsten) og det romerske teateret (styreform og historie – maurerne og romerne).

Byens matmarked bogner med alle verdens frukter. Alle disse er økologiske, kortreiste og fulle av vitaminer. Noe klassen er enige om at er bra for lokalbefolkningen, miljøet og kroppen. Her kunne de få i seg litt energi før de gikk videre til museet med kommunisten Picasso sine malerier og lunsjbesøket i havna var prikken over i-en.

 Læreren deres, Kurt Robert Eriksen benyttet turen til å lære elevene noe nytt om landets historie også for å forstå dagens situasjon i Spania.

(Hannah, Ibrahim, Zagros, Adrian)