Crime Scene

Det er mandag morgen, og klokka er bare fire minutter over ni. Klasserommet til 6. trinn er stengt med gulstripete markeringstape. Det har skjedd noe kriminelt, forteller lærer Susanne, og leser opp det politiet så langt har av informasjon. Men hva er det som egentlig har skjedd? I første time får elevene undersøke åstedet, og se bevisene som henger på tavlen med røde snorer mellom seg, akkurat som på film.

Klasserommet er det rene kaos - hva kan ha skjedd?

Hypotese

Den første oppgaven elevene får er å skrive hver sin teori om hva som har skjedd.

Omrisset av den myrdede ligger igjen på gulvet.

Påskekrim

Det er siste uka før påske, og påske er krim på Den Norske Skolen, Málaga.

Lærer Susanne Sjåvik Iversen leser opp denne forhistorien før elevene forvandles til detektiver:

“…I den pittoreske byen Malaga i Spania, hvor solen stråler varmt og sjøen bølger i horisonten, ligger den norske skolen som et lite fargerikt hjørne av Norge. Denne historien tar oss med til et klasserom på skolen, hvor elevene vanligvis samles for å lære og leke. Men da de kom på skolen denne dagen skulle det være annerledes.

Det var en stille morgen da elevene på 6.trinn begynte å strømme mot i klasserommet, forventningsfulle og klare for dagens leksjoner. Men da klokken slo ni, ble stillheten brutt av et plutselig skrik som fylte skolegården. Alle snudde seg mot lyden og så sjokkerte ut da de oppdaget synet som møtte dem. Læreren deres så forferdet inn døra til klasserommet.

Midt på gulvet var det en besvimt ung mann på 25 år og to poser brunsukker. Ved siden av ham lå det en tjukk bunke dollarsedler, som om de hadde blitt kastet fra seg i en panikk. Noe var fryktelig galt.

Mens elevene og læreren fortsatt var i sjokk, hørte de lyden av en rar motor utenfor vinduet. Da de kikket ut, kunne de knapt tro hva de så. Politiet kom på motorsykkel sammen med spanske etterforskere. De tok over klasserommet, markerte med signaltape og begynte å samle inn bevis. For hva har egentlig skjedd her? …”

Politiet trenger din hjelp til å samle de løse trådene og fortelle historien for å til slutt avsløre gjerningspersonen.

To be continued – vi oppdaterer saken jevnlig. Følg med i den spennende etterforskningen på dnsmalaga.com

Norskeskolen