Challenge med Bekka

Ungdommene våre på åttendetrinn fikk en sprek utfordring  av gymlærerer Vibeke (Bekka) Kåbuland, i forrige uke. Oppfordringen var å gjøre så mange øvelser og repitisjoner man greier fra et gitt skjema med øvelser, og sanke poeng. Alle økter skulle attesteres av en foresatt. Ekstra poeng gikk til den som i tillegg fikk med seg en person i husstanden til å gjøre alle øvelsene sammen med seg. Det vitnes om at det finnes noen ganske så støle foreldre på Costa del Sol i disse dager.

Frida og venninnen Geten gikk “All in” med det mål for øye å skulle slå klassekameraten Oliver, forteller lærer Bekka. Jentene syntes ikke det var så viktig hvem av dem som vant, bare en av dem greide å slå denne ivrigste gutten i klassen. Det var en tett kamp helt til deadline.

Heldigvis for Oliver, og dessverre for jentene, var det likevel til slutt Oliver som vant den gjeveste pallplassen. -Han logget seg inn siste dagen kl. 07.00 om morgenen for å forsikre seg om at ikke jentene hadde gått forbi han, og var klar til å trene hvis seieren hang i en tynn tråd, forteller Bekka. Frida kom på andreplass og Geten på tredje.

Det stod ikke om premier, men heder og ære. -Og heder og ære fikk vi alle, forteller Frida. -Jeg er et skikkelig konkurransemenneske. Så når det er konkurranse så skal de vinnes, forteller Frida. Jeg valgte å gjøre enkelte øvelser flere ganger, og danset veldig mye sammen med Geten, på appen Houseparty, noe vi fikk mange poeng for.

-Jeg gjorde også en del yoga, men taktikken min var vel å trene lenge og gjøre veldig mange øvelser. Det var noen øvelser jeg ikke hadde så lyst til å gjøre, så da droppet jeg å gjøre dem, innrømmer hun. Frida fikk også med seg mamma på trening, slik at det skulle bli dobbelt opp med poeng. Ryktene sier at det har vært harde treningsøkter for flere foreldre denne uka.

-Hvis vi får samme utfordringen igjen, så kommer jeg til å trene enda hardere. Da går jeg for første plass, lover Frida.

Det går fint an å trene sammen selv om det er lockdown og portforbud i Spania nå. Mange av elevene våre velger appen "Houseparty" når de arbeider sammen, trener eller er sammen på fritiden.
Frida var flink med styrkeøvelsene, og det ble mange danseøkter med venninnen Geten.
-Bli karantenesprek med Bekkas utfordring! (Skjemaet finner du nederst i saken)

-Strategien jeg brukte for å vinne pallplass i konkurransen, må nok være at jeg prøvde å pushe mine egne grenser, forteller Geten.  Hun ble motivert av både de andre som var med i konkurransen, og seg selv. -Jeg ble motivert da jeg trente sammen med Frida siden vi hadde et mål om at minst en av oss skulle slå Oliver. Frida og jeg danset kjempemange «Just Dance» danser sammen som vi fant på YouTube, noe jeg syntes var både noen morsomme og gode treningsøvelser. Da jeg trente andre øvelser som f.eks sit ups, push ups eller planken, fikk jeg med meg mammaen min noen ganger slik at jeg skulle få litt ekstra poeng, ler hun.

Å trene sammen med noen gav dobbelt opp med poeng. Dermed er det noen familiemedlemmer som også ble i bedre form denne uken.
Her er skjemaet for "Bekkas challenge" Kanskje det er en god ide å finne noen du kan konkurrere med? -Da kan du bli riktig så karantenesprek! PS: Burpies er når du står i planke, reiser deg i et spensthopp og repeterer..