Bli kjent dag på stranden


Juryemedlemmene Susan og Sigurd (helt til venstre) hadde en tøff avgjørelse de måtte ta. Forbipasserende stoppet også opp for å beundre sandkunsten til elevene ved Den Norske Skolen, Malaga

Kreativitet, fantasi og samarbeid er de viktigste kriteriene juryen skal gå etter, der de med seriøse ansikter spaserer frem og tilbake fra gruppe til gruppe og oppdager stadig flere flotte detaljer og finurligheter. – Jeg er glad jeg ikke er i juryen i år, sier en lærer. – Det er så mange som burde få vinne.

Det mangler ikke på samarbeids-poeng. Store hauger graves opp av små og store ivrige hender. Alle gruppene har fått to spader, og en bøtte og bidrar med det de har av krefter. Det tar bare noen minutter, og så begynner sandhaugene å ta form. Gruppene er delt inn slik at det er noen fra alle alderstrinn på hver gruppe. De store elevene er flinke til å ta hensyn til, og legge til rette for, de små elevene så de også får være med på å bestemme.


Bilder over: Det er godt det bare er fantasi: krysninger av blekksprut og menneske, vampyr og neshorn. Lange drager med vinger, slanger, enhjørninger, havfruer og fisker blandes sammen og dekoreres med skjell, grus og stein. Et av monstrene har en grop ved siden av seg. Der ligger eggene..


Vinnergruppa! Som premie får vinnerne kjøpe is med Assisterende Rektor, Stefan Østgård.

Tid for å knytte vennskap
Stranddagen er til for at elevene skal få slappe av sammen, leke og få tid til å bli litt bedre kjent. Derfor er det ellers ikke så mye styrt opplegg denne dagen. Skolen har tatt med seg og satt opp et volleyballnett og et fotballmål, slik at de som vil kan spille litt. Det arrangeres noen ringleker for de minste elevene, ellers kan barna leke i strandkanten og bade klassevis.


Ungdomsskolen var ivrigst ved volleyballnettet. Her er det noen elever fra 9. og 10. som spiller litt sammen.


Til høyre: En av skolens nye lærere, Mona Weimo, er basketkurv for en av de nye 2. trinnselecene. Til venstre: To spaniavante elever som har vært her noen år, Tale og Frida, koser seg under parasollene.


Fra Høyre: Trøstepremie, en kjærlighet på pinne, fikk alle for den flotte innsatsen. 2. trinn lekte “La Bomba” gang på gang, og lærerne Mona Weimo og linda Sakseide var med i leken. Sanddyret til venstre hadde en stor, grønn tunge.


Ballek i vannet med ungdomsskolen. Vannet var litt kaldt, men nesten alle elevene var uti for en dukkert.

Tekst og bilder ved
Nina C. Kaasin Simarud

Norskeskolen