Barnehagetilbud

Flere familier med barn på Den Norske Skolen, Malaga, har småsøsken som trenger en barnehageplass. Vi har pratet med to familier som benytter barnehagen Colegio Los Peques, som ligger vegg i vegg med skolen.

-Der er skolen til Pappa. Loke peker over gjerdet mot taket på Den Norske Skolen, Malaga

Petter og Lotta har sønnen Loke i barnehagen “Los Peqes”, barnehagen som ligger vegg i vegg med Den Norske Skolen, Malaga, og er veldig fornøyde med det.

-Vi valgte denne barnehagen først og fremst av praktiske hensyn fordi den ligger vegg i vegg med skolen. De har også fleksible åpningstider, og gav et godt inntrykk når vi var på besøk. Vi ble veldig godt mottatt av personalet, og vi føler at Loke blir godt tatt vare på. Vi hadde også hørt mye bra fra familier som hadde hatt barn der før. Loke har trivdes godt fra første uke, og gleder seg til å leke med “alle barna” forteller foreldrene.

 Helse og utvikling

-I tilvenningsperioden gikk Loke kun 2-3 timer to ganger pr. uke, og det gikk kun kort tid før han selv sprang til “klasserommet.” Han er alltid blid og fornøyd når han blir hentet, og forteller gjerne hva han har lært. For eksempel teller han til ti-femten , synger sanger, og kan fargene på rams – både på spansk og engelsk. Vi får daglige oppdateringer på hva de jobber med, bla. annet har de yoga, sjakk, engelsk og dans på timeplanen. De er også flinke til å markere spesielle dager og høytider, og det alltid noe å feire. I neste uke skal de på ekskursjon til en bondegård, for å lære om dyr, frukt- og matproduksjon.

Los Peques har tilknyttet seg både lege og psykolog, som tilbyr gratis konsultasjoner dersom ønskelig. Vi har bla. deltatt på førstehjelpskurs arrangert av barnelege/barnehagen. Alle ansatte er pedagogisk utdannet med ulike spesialiteter, og de har flere ansatte med engelsk morsmål, som tar seg av engelskundervisningen, forteller foreldrene.

 De får også variert varm lunsj, som er planlagt og tilpasset av ernæringsfysiolog, vi får daglige tilbakemeldinger om hva og hvor mye han har spist.

Når mor er svensk, far er norsk og familien er fast bosatt i Spania er det ikke gitt hvilket skoleløp man skal velge. -Når Loke blir tre år, skal han antagelig over i en spansk førskole, men det er enda ikke helt bestemt om han skal fortsette gå i spansk skole, eller over i svensk eller norsk, forteller pappa Petter. Her på Solkysten er det mye å velge i.

Emeric og Loke i barnehagetrappa

Marie Cygnel-Sennerby er ansatt som lærer ved Den Norske Skolen, Malaga, og er mamma til Emeric (snart 2 år). Marie og mannen Joacim valgte ikke denne barnehagen bare fordi det var mest praktisk, men undersøkte litt på forhånd for å finne en barnehage med godt rennomé. Da fant hun at nettopp denne, nærmeste barnehagen, hadde vunnet flere priser for sitt kreative og utviklende arbeid med barna.

Marie vet ikke om det er venteliste for å komme inn der nå, men kan bekrefte at barnehagen er veldig populær. -Min sønn er veldig fornøyd, forteller Marie.- Jeg har ikke hatt barn i noen svensk eller norsk barnehage, så jeg kan ikke si noe om forskjellene, men vi er veldig fornøyde med barnehagen og kan anbefale den.

-De har basseng så de kan lære seg å svømme, og har en veldig fin hage å leke i. De har også en egen lege som er der ofte og gir regelmessige helsekontroller, forteller Marie.Dette er først og fremst en barnehage for de aller minste barna. -Det er flest barn der i aldersgruppen fra 18 uker t.o.m. 3 år, sier Marie, men man kan få ha barna der fram til skolestart (6år) om man ønsker.

-Vi har bestemt at Emeric skal få gå der fram til han er tre år. Så velger vi å flytte han over til en svensk førskole, siden han antagelig skal begynne på den svenske skolen når den tiden kommer.
En heltidsplass koster mellom 330-370€ i måneden inkl. måltider. Bleier skal man ta med til eget barn.

Det er mest spanske barn, men også skandinaviske barn i denne barnehagen. Mari kan fortelle at det også er en annen barnehage i Fuengirola som benyttes av skandinaver. Det er “Casa Martin” i Los Boliches.

Barnehagevideo - Colegio Los Peqes

Norskeskolen