Annerledesdagen

Sola gnistret og brant i kapp med grillkullet og herlige dufter fra grillen spredte seg i skolegården og fremkalte kjærkomne, lykkelige følelser av sommer og sosialt lag. Men lunsjen var likevel bare ett av høydepunktene da skolen arrangerte annerledesdag for ungdomstrinnet i går. En dag dedikert for teambuilding og sosial aktivitet.

Værsågod neste. De voksne handlet, kokkelerte og serverte. Elevene koste seg.

Ideen om annerledesdagen ble født rett etter skolen hadde gjennomført to uker hjemmeskole. Mange av utfluktene og aktivitetene dette skoleåret har blitt enten veldig begrensede eller rett og slett blitt avlyst, og nå var det på tide med et avbrekk. Ungdomsteamlærerne stakk hodene sammen og snekret en plan som resulterte i noe virkelig vakkert; En dag der sola, til tross for sin varme og styrke, ikke skinte sterkere enn de glade smilene i ansiktet på ungdommene våre.

Elevene visste ikke på forhånd hva de skulle gjøre denne dagen, og hadde fisket forgjeves etter tips en hel uke. Vel på plass i kultursalen denne morgenen var dermed oppmerksomheten veldig skjerpet da agendaen skulle presenteres.

Lærer Petter greide ikke å la muligheten for en “prank” passere og introduserte først en “Test og prøvedag”, og ja, han klarte å lure noen elever noen få minutter, før han ble avslørt av noen elever som kjenner han litt bedre. Den ekte agendaen var heldigvis mye bedre, selv om det aller første elevene måtte gjøre var å si farvel til mobiltelefoner og iPad.

Drageverksted

Første punkt på programmet var å lage en drage av nedbrytbare materialer. I denne oppgaven inngikk både prinsipper fra det naturfaglige, som å balanse symmetri og vekting. Oppgaven inneholdt også en god del estetikk, kunst og håndverk.

Til lunsj ble det grilling i nedre del av skolegården, det området vi kaller busslomma. Kyllingklubber, fileter, pølser, mais og bakte poteter stod på menyen, sammen med godt smør, ost, dressinger  og litt potetgull, ble det et festmåltid som elevene koste seg veldig med.

Discodans

Rett etter lunsj ble det fremføring av discodansen som elevene har jobbet med gruppevis i musikken. Akkurat dette punktet på programmet hadde elevene fått vite på forhånd, så kostymene var klare og “movsene” godt innøvd. Full innsats tidvis til brølende latter

Quiz

Siste økt ble elevene fordelt i nye grupperinger og fikk utdelt svarark og blyant til en en morsom og variert, men også utfordrende quiz på førti spørsmål. Lytteoppgaver i musikk, samtidsspørsmål, kjendis, ordtak, sport, historie, samfunn, sport og geografi. Lærerne Kim, Bekka og Hilde leverte en flott quizopplevelse med hyggelig kaféstemning.  Konkurransegnisten og engasjementet holdt helt inn, og resulterte i et jevnt, godt resultat for alle, men en gruppe utmerket seg og passerte målstreken med seks poeng i distanse til lag nummer to.

“Den beste skoledagen jeg har hatt på lenge” “En kjempefin dag” “Beste lunsjen” “For en bra dag”

Det ble noen verbale bekreftelser i belønning til undervisningspersonalet på ungdomsteamet på slutten av dagen.

Den beste belønningen leverte elevene underveis igjennom dagen med sin udelt positive innstilling, deltagelse og gnist.

Hilde viser frem en ferdig laget drage, og forklarer hvordan man går frem for å lage den.
Dekor - en maktdemonstrasjon av geten. Vi bøyer oss i støvet!
Gourmetgrill - det var lov å forsyne seg flere ganger, og det var det mange som gjorde.
Mamma mia for en oppvisning i discodans!
Gutta altså! Alle leverte det de hadde til full applaus.
Quiz. Her er vinnerlaget i siget.
Kjendiser, musikk og samtid. Quizen var godt tilpasset for ungdomsskoleelever.
And the winner is.. Vi gratulerer!