Alle tiders

Alle tiders jul, er en forestilling sammensatt av epoker, og tidenes juleminner. Fra tidløse julesalmer, Prøysen og gamledager, gjennom rockens og hippietidens svingende og revolusjonerende toner, til 70 – 80 – 90 tallets stadig mer pop-pregede julesanger. Klassetrinnene fikk en tidsepoke tildelt som oppdrag og har sammen med musikklærerne plukket musikk for fremførelse gjennom sang, dans om dramatisering. Mellom gruppeinnslagene ble forestillingen krydret med særegne og håndplukkede sanger som passet til solistene som fremførte dem. Her får du et referat fra programmet som framkalte trampeklapp og en alle tiders julestemning i kveld!

Assisterende rektor, Hilde Rasmussen, ønsket hjertelig velkommen og siterte fra læreplanens formål med musikkfaget: “I arbeid med musikk står den musikalske og menneskelige samhandlingen sentralt, og i musikkfaget skal samvær og samhandling balanseres mot mestring på en slik måte at elevene på alle årstrinn oppnår kvalitet i musikkutøvelsen på det nivået de befinner seg”.-Samarbeid med profesjonelle musikere og kunstnere muliggjør møter med kunstuttrykk av høy kvalitet og gir elevene anledning til å være medskapende i arbeids- og formidlingsprosessen.

-Vi vil nå ta dere med på en reise. En musikalsk reise, en reise i tid, og en reise som for noen er både utfordrende og utenfor komfortsonen. En reise gjennom læring, opplevelser, fellesskap og mestring, innledet Hilde, før bevisene om mestring ble demonstrert av 101 trygge og talentfulle elever som koste seg på scenen.

Prøysen og nostalgia

Et bedårende luciatog åpnet showet med myke steg gjennom en sal fullsatt med skolens spente foresatte, familier og venner. På plass på scenen fremførte første- og andretrinn “O jul Med din glede”, en tradisjonell julesang fra tidenes morgen. Først sart og enkelt med solist, etterhvert sterkere, med ivrige bevegelser,”så glad er vi, så glad er vi”. Etter et kort stemningsskifte med toppluene på, danset de og lekte på scenen etter “Let it snow, let it snow, let it snow”. Bygda som glemte at det var jul, glemte det i år igjen, denne gangen gjennom et skuespill av 3. og 4. trinns elevene. Med kreative kostymer, gutter som spilte kjerringer og andre festlige detaljer, fant veslejenta ut at det var lille julaften og firte juleneket til topps i flaggstanga. Tradisjonelle Julekveldsvisa passet perfekt som avslutning av denne melankolske, tradisjonstike settingen, før syvendetrinns-solisten, Tale Rasmussen, fantastisk tolket “The Christmas song”.

Hippie Jul

Hippiekledte, glade og dansende, stormet 5. og 6. trinn opp på scenen etter “Rocking around the christmastree” og tar publikum med inn i julefeststemningen noen minutter før Hippie-christmas-gjengen flerstemt og rollesterkt med pannebånd og peace tegn, fremførte “Happy Christmas war is over”.El niño del tambor” (Little drummer boy) fremførte de, en av de mest språkmektige elevgruppene våre, på spansk, før de skled over i 80-tallsjula med ABBAs “Happy New Year”. Også denne med flere solister og stemmer.

Sonjas sang til julestjernen, kom fra en forkjølet men yndig Frida (2. trinn), som alene på scenen tok pusten fra sitt dedikerte publikum, i år som i fjor.

Foreldregenerasjonens minnebok

80 tallets julehelt, Georg Michael, og hans “Last Christmas” Ble hyllet av 7. trinns elevene, også her med lang solistrekke som gjorde jobben sin pliktoppfyllende og imponerende presist. Igjen skulle man tro at høydepunktet var nådd, men så entret Tale og Sander scenen og leverte en nært profesjonell tolkning av 90- tallets “Stjernesludd”. Med hjertet på bristepunktet, bevrende av julestemning og minnesenteret smekkfullt av ungdomstid (red anm), fulgte Kurt Nilsens stjernenummer “Himmel på jord” med to flinke jenter bak mikrofonene.

Boyband

Til å fremføre Justin Biebers “Misteltoe” hadde julekonsertgruppa håndplukket tre musikalsk fjellstødige og knakende kjekke gutter til jobben. Helt fantastisk delte de versene mellom seg og sang med unike røster, tett og samkjørt. -Her snakker vi stjernepotensiale! Det kan vi også si om det neste innslaget, feilfritt gjennomført av Ida.

Elevenes favoritter

Med jubelbrusende engasjement og morsom koreografi danset nissens hjelpere fra 8. og 9. trinn med pakkene sine og fikk jobben gjort, før nåtidens julemusikk, “Hey Ho” av Freddy Kalas ble fremført av en gjeng som tydelig likte låta de sang. Dette var tidsreisens siste holdeplass før avslutningsnummeret “Nordnorsk julesalme” med nok et stjerneskudd fra skolens elevliste som solist, med hele den flotte gjengen vår som kraftfullt koret de siste tonene.

Rektor, Trude Jahren, avsluttet og takket for innsatsen med rødkantede øyne. En spesiell takk ble rettet først og fremst til alle elevene, musikklærerne Mette Simensen, Ørjan og Hilde Rasmussen, som har dedikert de siste ukene til juleforestillingen, og bandet som var med å løfte forestillingen opp til et helt, alle tiders, nivå.

Etter forestillingen stod FAU og 10. trinn for grøt, kaker gløgg og utlodning. Det ble gang rundt juletreet, og julenissen kom på besøk med store godteposer til alle barna nede i sekken sin.

Som julegave til alle dere voksne, skal dere gjennom juleferien få videoer fra forestillingens innslag –drysset på skolens facebook, hjemmeside og youtube. Følg, lik og del – masse!

Ha en gledelig jul, alle sammen. Nå blir det alle tiders med juleferie!