17. maifeiring i Arroyo de la Miel

Med stolt jubel, sang og rungende HURRA! I dag feiret Den Norske Skolen, Malaga 17. mai i Arroyo de la Miel i Benalmádena. Med stor suksess og ordføreren i spissen, ble både høytidsgudstjenesten, barnetoget, barnesang og taler holdt i hjertet av vårt egen spanske hjemby.

sang-pa-pdlc-2

Barnekoret utenfor Plaza de la Culture, Arroyo de la Miel

 

En drøm i oppfyllelseordforer-og-minister-for-utlendinger-og-ungdom-2
Benalmadena Kommunes ønske om at nordmennene skulle feire i egen by gikk i oppfyllelse i dag, til stor glede for alle deltagere. I ordførerens tale, som var vakker og full av ros, fortalte han at det nå er over 800 bostedsregistrerte nordmenn i Benalmádena. -Vi synes det er hyggelig at dere feirer her, og vi gleder oss over å etablere dette som en tradisjon her hos oss, sa ordfører Victor Perez Navas. -17. mai er en av Norges største turistattraksjoner, sa Helene Graue i sin tale utenfor Casa de la Cultura. – Heretter skal skolen og byen dra nytte og glede av dette flotte arrangementet sammen.

Ordfører Victor Perez Navas og hans kollega Ana Scherman Martín kastet glans over arrangementet og var med under hele 17. maifeiringen. Her står de på kirketrappa sammen med Rektor Bjarte Buen og styremedlem Luisa Palomar

 

 

jentekoret-synger-i-kirken-17-2

Høytidsgudstjenesten ble holdt av Sjømannskirken. Her synger kirkens pikekor, Las Campanitas, nasjonalsangen “Ja Vi Elsker” flerstemt.

Norsk feiring i hjertet av “vår” spanske by
17. maitoget vakte stor oppsikt og var tydelig et spennende skue for de fremmøtte og andre intetanende forbispaserende i sentrumsgatene. I spissen av toget gikk ordføreren og rektor  tett etterfulgt av et spansk velklingende korps og flaggborgen som i år bestod av 9. trinnselever. Ungene sang for full hals, jublet og marsjerte bak fargerike klassetrinnsplakater. Gatene var fylt med feststemte nordmenn og skuelystne spanjoler. Rundt skolen bor det folk fra hele det langstrakte Norge, og mange stilte til nasjonaldagsfeiring i flotte bunader fra et stort knippe forskjellige byer og bygder. 

4.langttog.png


bra-korps-rettogslett.png

2.-langttog.png


5.langttog.png

7.langttog.png


5.-langttog.png

3.langttog.png

Barnetoget vakte stor oppsikt. Det er unikt for Norge dette å feire nasjonaldag med barnetog.

ungdomsskolen-synger-pa-kulturtrappa

dsc-0084.pngStemningsfull underholdning
Fra scenen ble det sunget nasjonale festsanger, og fremført flotte taler og gode ord.

En av hovedtalerne i dag var avgangselev og elevrådsformann Helene Graue. På spansk og norsk fortalte hun om feiringens opprinnelse og hvorfor denne dagen er så viktig for nordmenn.

 

 

 

 

 

sang-pa-pdlc-2-2

Lek og morro på skolen
Etter agendaen i sentrum var vel gjennomført, hastet korpset videre til nok en feiring i Fuengirola. Skolens elever, familier og andre tilhørende reiste opp til skolen for leker, mat, fest, kaker og is. Sammen med oss hadde vi en spansk 5. klasse som fikk være med på en ekte norsk nasjonaldagsfeiring med ungene som første prioritet. For første gang smakte de wiener i lompe og vaffel med syltetøy. Det ble fotball, lek og konkurranser på dem også. Flere store smil og masse latter viste at dette var en skoledag de satte stor pris på. Skolen hadde annonsert åpen dør for alle som ønsket å være med, og mange takket ja og kom.

 

 

vakker-ramme-rundt-2

Bildekavalkade

Vakkert rammet inn under et stort, blått tre i sentrum av Arroyo de la Miel. I en stor, ærverdig spansk kirke. I det varme fellesskapet i og rundt skolen vår var det tusenvis av flotte motiver å fange.
Her kommer flere bilder: Lik, del og kopier. Vi kunne ikke vært stoltere!

venter-pa-toget


ungdom-i-bunad-2

rektor-og-styremedlem-feirer-2


gutta-i-toget

hurrajentene

med-ordforeren-i-spissen-2


glade-sotnoser

liv-og-rore


liv-og-rore-pa-kirkeplassen-2-2

lek-og-fest-i-skolegarden-2

foreldrecafe2


foreldrecafe-1-2

lang-ko-i-kjosken-2

fest-under-det-bla-treet

17. mai 2016 i Arroyo de la Miel ble en vakker seanse. 

Takk, kjære byen “vår” for din store gjestfrihet.
Det er deilig å være norsk i Benalmádena!

Tekst og bilder ved
Nina C. Kaasin Simarud