17. mai 2017

Vi fikk en praktfull feiring av den norske nasjonaldagen i dag! Barnetoget gikk igjennom gatene i vårt eget sentrum, Arroyo de la Miel i Benalmádena. Dette for andre gang etter at skolen valgte å flytte arrangementet til kommunen skolen sogner til.  Med en markant økning i deltagere fra i fjor ble det et feiende flott tog, dekorert med blide barnefjes og akkompagnert med fyldig korpsmusikk.

Dagen startet i kirken, der sjømannskirken stilte med prest og barnekor og gav de fremmøtte en høytidelig start på nasjonaldagsfeiringen. Barnekoret fra klubben “Liv og røre” sjarmerte med morsom innlevelse, og “las Campanitas” deltok med sarte, vakre stemmer. Etterpå stilte elevene seg opp bak klassefanene utenfor kirken så barnetoget kunne starte opp.

For anledningen stanset kommunen all trafikk i hovedgaten gjennom Arroyo sentrum, slik vi pleier å gjøre det i Norge. Det var kjempestas! Fremst i toget gikk Benalmádenas ordfører, Victor Navas Perez og “Integreringsminister” Ana Scherman, sammen med skolens rektor Bjarte Buen og Styrerepresentant Luica Palomar.

Taler og sang

Utenfor Casa de la Cultura ble det taler og underholdning med elever fra skolen vår. Rektor og ordføreren sa noen feststemte ord, og en representant fra den spanske barneskolen som var invitert med på feiringen takket for invitasjonen. Det var avgangseleven Linnea Östgård som holdt tale for dagen på trappa utenfor Casa de la Cultura i dag. En vakker og viktig tale fremført på både norsk og spansk.

“.. Lille Norge ble et eget land for 203 år siden, og når lille Norge kunne gjøre noe så kraftfullt, tenk på hva vi alle kan oppnå i fremtiden. – Vonde ting skjer hele tiden, hver time, hvert minutt. Men for alle dere som er her i dag, la dette være en påminnelse på hvor heldige vi er og hvor mange flotte mennesker verden har å by på. 17. Mai regnes for mange som en dag til å hylle fortiden, men den er også et symbol på fremtiden. Uansett hvem vi er, uansett hvor vi kommer fra, så er denne dagen spesielt merket som en gledesdag i våre hjerter. Jeg håper at alle koser seg, og at dagen blir strålende..”

Linnea Östgård.

Linnea fremførte viktige ord for dagen
Noen elever fra den spanske barneskolen i Benalmádena Pueblo var fremme og takket for invitasjonen
"Lille fugl" og en rekke nasjonale sanger ble fremført i Arroyo sentrum
Ordfører Victor Navas Perez uttrykte stor glede over at skolen arrangerer nasjonaldagsfeiring i Benalmádena

Barnetoget i Arroyo de la Miel

Alle som ønsket det kunne bli med til skolen etter barnetoget. Der samlet familiene seg til tradisjonsrik feiring med masse deilig mat, kaker, is og leker. Foreldrenes arbeidsutvalg (FAU) hadde virkelig stått på og stelt i stand før festen! Nyplantede bed med blomster i rødt, hvitt og blått, flaggrekker, røde duker og kafébord stod klare til gjestenes inntog. Pølser og burgere ble solgt fra bua og fra grillen. Eget is- og vaffelutsalg gjorde køene overkommelige til tross for pågangen. Tiendetrinn stod for baksten og solgte kaker og gele til inntekt for klasseturen sin. De holdt også lotteri med flotte klokker og solbriller blant gevinstene. (Sponset av Kathrine og G.Tønnessen Ur-Optik)