Sosial Asosial -En kjapp heisatur i vår digitale hverdag


Gøy og trist om hverandre. Balanserende på linjen mellom tragisk, tragikomisk, komisk og hysterisk fremførte elevene en revy som hadde alt.

Tidligere på dagen, ti minutter før generalprøva holder dramalærer Kim Slaatsveen en siste peptalk med revygjengen sin. -Husk, det er den som tør å gi noe og som tør å slippe seg ordentlig løs som blir den beste på scenen, formaner han. – Den som gir alt blir den som alle husker! Elevene hans sitter klare i kostymene sine, musestille og sluker alle de gode ordene de får. Suger til seg alt han sier og bygger opp selvtillit. -Skal vi ha det gøy? Roper han. -Ja! -Hørte ikke? -SKAL VI HA DET GØY? -JAAAAAA! Og gøy ble det!

Etter åpningssangen «Det regner apper», som presenterte den røde tråden, kom en liten innføring i kommunikasjonens historie via en kortfilm Vilja hadde laget.

Så ble publikum introdusert for en familie som egentlig var veldig idyllisk helt til Mor (Carmen) og Far (Yasin) fikk iPhone og lot den digitale hverdagen ta overhånd. Foreldreparet ville lære alt, men snublet veldig i navn og begreper. Poengene haglet og publikum lo. I bakgrunnen prøvde ungene (Christine, Alvi og Magnus) å få foreldrenes oppmerksomhet, men de var sjanseløse.

Bang bang – jeg savner deg, du var alt for meg sang Marielle og Ylva. Hjertene deres var knust.. fordi iPhonen var knust.

På psykologens (Tom Rinos) kontor satt det pasienter i kø som hadde sett for mange nyhetssendinger (Magnus), sett for mange episoder av Ringenes Herre (Erland) og spilt for mye Angry Bird (Yasin). Sistnevnte pasient fikk psykologen til å bryte sammen og la an på sykesøster (Josef). Det hele endte med at pasienten fløy ut gjennom vinduet.

To store scenekunstnere fikk vist frem sitt fremragende talent gjennom improvisasjons-nummeret «Bloggerne» der flere kjente bloggere fikk kjørt deg skikkelig angående pudder og fjas, krig og fred og sånn.

Halleluja, en sang om nettmobbing, ble så vakkert sunget og sterkt fremført (av Helene, Vilja, Embla og Alvi) at en publikummer misforstod og gikk frem til scenen for å trøste.

Alle «Nyhetene i fremtiden» var allerede blitt gammelt nytt før sendingen startet. Hovedsaken ble derfor en smule på kongens slips. Appen Google Translate kjedet seg og forvirret Saras Kjøkken med obskøne og slemme oversettelser.

Støttegruppen for telefonhatere tok forestillingen til sitt høydepunkt med presten (Tom Rino) og pasientene som hadde Appourette (Vilja) , dårlige nærgrenser (Linnea), dårlige vibber (Andrea) og en som var helt malplassert (Amanda)

Det siste innslaget Instaliv var et slag under beltestedet. I ensomme Saras triste liv blir virkeligheten fordreid til det ugjenkjennelige gjennom appen Instagram. Hun pynter på sannheten og oppnår så mange «likes» at alle tror hun er hot og kul, men alt er bare en løgn.

Terningkast? Vi driver ikke med slikt på skolens hjemmesider. Men det er lett å spå at det nok vanker gode karakterer på valgfagelevene i år. (..Siden vi er en digital skole: Følg med på mail, og Google disk – tilbakemeldingsskjema.. red anm)

Tekst og bilder ved
Nina C. Kaasin Simarud

Norskeskolen