Pangstart på dagen

Som første innslag fremførte alle Torbjørn Egners klassiske «Papegøyen fra Amerika».

Rett etter sangen ble sjølveste Tante Sofie (Hilma) vekket av en løve (Trym) i Røvernes Hus i Kardemomme by. Røverne Kasper (Jacob), Jesper (Marius) og Jonatan (Alisa) hadde stjålet henne for å ha noen til å gjøre rent for seg. Det var kanskje ikke så pent gjort? Det var i alle fall ikke så lurt, for Sofie er en streng dame. Særlig når hun spilles av Hilma.

Et godt utvalg av klassiske barnesanger og små sketsjer var håndplukket av lærer, gitarist og energibunt Linda Sakseide:
Program:

Ved Veien lå et hus. Publikum ble tatt med innom et skom-skom-skomakerhus med skom-skom-skomaker lopper og lus.

Synes du om meg – Ringleik-klassikeren fra 70-80 tallet endte med ring på fingeren, som seg hør og bør.

Høyt på en gren ei Kråke (David) satt. Jeger (Aleksander) skjøt den stakkars kråke ned. (Sim-sela-dim-bamba-sela-du-sela-dim)

I butikken solgte kjøpmann (Pontine) lakrisbåter fra høyeste hylle til kundene (David, Aleksander og Ronja)

Alle hjerter banker – Vaffelhjerter banker ei, og busseruller ruller ei. (Derfor har denne melo-melo-melo-di blitt mitt svermeri hi hi)

Tordivelen (Hilma) fikk medfart da den fridde til den frekke flua (Alisa). Det blir likevel bryllup til neste vår, på en hestelort. (Pire-mitt-mitt-parian-dan-diri-ditt-ditt-darian-dan-pirion)

På fisketur

Sanne og Noa framførte en fisketur-sketsj med søte poeng. -Hvorfor kastet du ut igjen den fine laksen? spør Noa. -Jeg har ikke råd til å spise så dyr mat, svarer Sanne. (Tihi)

Til slutt: Fader Jacob ble Kanon-bra framført. (Canon) og festen ble avsluttet med Skolesangen.
– For dette var så festlig at det fint kan kalles en fest! (Red anm)

Tekst og bilder ved
Nina C. Kaasin Simarud
Norskeskolen