Mamma mia for et show!


Lærer Linda Sakseide har solid erfaring med sang, musikk og skuespill. Ja, også er hun en fremragende regisør som får ungene med på alle notene.

Replikkene satt, poengene spratt og sangene runget så publikum fikk bakoversveis. Engelsk sang fremført av så unge elever kan være utfordrende men det så vi ikke et snev av fra scenen i dag. Vers etter vers, sang etter sang i et langt ABBA-potpourri trillet lett.

Konferansierene Sofie og Susanna tok også
deler av introduksjonene på engelsk. 

Innholdsrikt og mektig imponerende

Programmet startet med ABBA. Så ble det tre sanger på gitar før fire elever leste opp en utrolig historie om et stinkende kjøleskap (også på engelsk) som de hadde skrevet selv. En kraftversjon av «Forelska i lærer’n» med luftgitarsolo og bevegelser gav publikum en god latter. Vittig skuespill med flotte kostymer

Høydepunktet var likevel skuespillet om prinsesse Vilikke, Rødhette og det trehodede trollet. Fortelleren Christoffer holdt tråden gjennom tre eventyr som foregikk gjennom flere hundre år, med prinser, prinsesser, ulver og troll. Trollet med tre hoder kunne ikke engelsk, fordi de hadde sovet i hele 4. klasse, så de reddet ikke Rødhette. Hun ble spist av ulven, slik eventyret sier. Den triste Prins Løvehjerte som hadde blitt avvist av en stresset Prinsesse Vilikke, ble derimot reddet inn i et lykkelig «Alle sine dager» og bryllupet stod i skogen slik at det trehodede trollet fikk være med på feiringen.


Rektor tok ordet og roset elevene straks etter forestillingen. -Dere kan all teksten, dere kan engelsk, spille skuespill, dere kan synge helt fantastisk, spiller gitar og dere .. Finnes det noe dere ikke kan? Spør rektor henrykt. -Vi kan ikke kjøre bil, svarer et kvikt hode raskt.

Ytterligere to ABBA sanger, en sang om årstidene og en forrykende avslutning med skolesangen sørget for en god start på helga for alle de fremmøtte.

Tekst og bilder ved
Nina C. Kaasin Simarud