Idrettsdag på stranda

Det er koselig å campe med parasoller og håndklær. For en liten halvtime siden var det tomt på stranda. Nå er det skifteklær og håndklær overalt. Klassekamerater ligger på magen og fniser, mens lærerne ønsker velkommen og krysser av på listene. Jentene i syvende har kjørt i gang musikken, og noen har allerede sneket fram snacksen. Til og med  sandslottgravingen er igang når Daggis klare utestemme starter nedtellingen.

Tjue, nitten, atten, sytten, seksten.. Det er om å gjøre å rekke fram i tide, og elevene løper mot nedtellingsgeneralen og roper med under  nedtellingen. Fire, tre,  to, en! I dag er det idrettsdag på stranda, sier Daggi. Det skal hoppes lengde, kastes stor ball og løpes sekstimeter. – Husk, det er ikke lov å bade!

På den andre siden av «fjellet» som strengt tatt bare er en liten klippe, skal det være ballaktiviteter og lek. Elevene deles inn så de minste og største får være sammen, så er strandlekene igang.

Lengdehopp og stor ball

Det er Ørjan som er lengdehoppsjef i dag, og han har med seg målebånd. Elevene får så mange forsøk de vil, og får stadig forbedrede  resultatet  på arket. Slik er det også hos Linda der elevene får prøve hvem som kan kaste stor ball lengst. De aller flesteelevene er innom alle aktivitetene før lunsj, men køene er lengst hos Ørjan og Linda.


Sekstimeter Sprint
Nede ved vannkanten er det barbeint sprint i sanden. Det er lettere å løpe der hvor sjøen har pakket sanden på plass, men likevel veldig mye tyngre her enn på asfalt med sko. Skjemaene er laget så alle kan få tre forsøk hver, men flere sprenger skjemaet og løper både fem og seks  ganger. Det er målt opp seksti meter, men det er uvisst om startsstreken ble forskjøvet litt underveis. Ikke for at noen ville jukse, altså, men fordi man blir jo så ivrig!

Lagspill

Midtveis i dagen bytter man fra konkurransene over til lagspillene. Strandvolleyball, Ultimate fresbee og fotball er det elevene  får prøve seg på i dag. I et hjørne er det også tautrekking og en sistenleik som heter plankton. Til og med i pausene er det full aktivitet. Flere «nedgravde gutter trengte hjelp for å bli befridd, og det ble danset, sunget hoppet og gravd. Hele tiden.

Tid for bading
Så ble det endelig lov å bade. Vannet var kaldt i dag, men med så svette og sandete kropper er det godt med en dupp uansett. Ni klasselærere, nesten alle med årsferskt livredningskurs, voktet flokken i bølgene.


Ungene vet det sikkert selv, og det finnes vinnerlister fra dagens prestasjoner. Men å kåre vinnere var ikke det som var poenget i dag. Avsluttningsvis kan man oppsummere med at dette var en slik dag der alle har gjort det beste de kan.

Tekst og bilder: Nina C. Kaasin Simarud