Førjulskos og juleverksted


Kreativ julepynt

Sju arbeidsrom står klare, og elevene kan gå rundt og selv velge hva de vil lage av julepynt. Av en stor eske nye, hvite sokker, ni kilo ris og knappenåler får alle lage en morsom snømann hver inne hos lærer Linda.

På systua til Nina får elevene sy julestrømper og hjerter i filt, enten for hånd, eller med symaskin.

Linn Christine har kjøpt inn glitter og farget papp, og viser hvordan
man kan lage flotte julekort.

Hos Vibeke får man lage juletrepynt av filt, eller dekorere ballonger med lim, glitter og tråd. Litt klinete er det, men resultatet blir virkelig vakkert.

Silkebåndshjerter med perlepynt er også en variant man kan lage der. Vigdis har kjøpt pinner. Ispinner, brune kvister og ståltråd blir til dekorative julestjerner ved hjelp av lim og limpistoler.


Hvis det blir litt stritt med all pynten, kan elevene ta seg en velfortjent pause i kultursalen der Tore og Ørjan har rigget til med julekino i kjelleren.
Siste stand på programmet er pakkeverkstedet, der elevene kan pakke inn alle hemmelighete ne som de skal ha med seg hjem til jul.

Julegrøt
Til julelunsj står kantinedamene klare med nissegrøt og nede i grytene skjuler det seg mandler. Den som finner en mandel får premier som seg hør og bør. Ann Helen, Eivor og Daniel er årets mandel-heldiggriser og får hver sin sjokolade på pinne.

Julekos hver dag
De siste ukene i før juleferien er det også mange andre hyggelige julegleder og samlinger på skolen. I klasserommene henger det julekalendre, det fortelles juleeventyr, øves på julesanger og adventslysene tennes høytidelig hver uke. Lussekattene var det 6. trinn som bakte i år. De bakte også en annen sort med julekaker, og har lært å koke grøt. Julesamlinger har det også vært, med skuespillfremføring, vakker solosang og allsang.Over: Bygda som glemte at det var jul! 4. trinn viste flotte skuespillerprestasjoner her forleden da de fremførte eventyret om den glemske bygda. På bildet fryser alle for de har glmt å ta på seg sko. Under: Tale fremførte en vakker sang alene foran publikum.. Kanskje vil det være mulig med et gjenhør på juleavslutningen?

Nå gjenstår det fire skoledager før juleferie. Det blir fire dager med enda mer kos og det er tett med øvelser til juleavslutningen som skal være torsdag kl. 18:00. Det er bare å glede seg!

Tekst og bilder ved
Nina C. Kaasin Simarud